La Marele Premiu al Marii Britanii, Fernando Alonso, unul dintre piloții echipei Aston Martin, a terminat cursa de pe Silverstone pe locul al șaptelea, în timp ce coechipierul său, Lance Stroll, a terminat pe locul 14, încheind astfel un weekend dificil la Grand Prix-ul de la ei acasă.

Alonso a descris weekendul ca fiind unul dificil, deoarece pilotul consideră că acestora le-a lipsit ritmul în comparație cu competitorii lor, precum Checo Perez sau Alex Albon.

În ciuda dificultăților echipei, Alonso consideră că locul șapte obținut a fost mai bun decât ar fi meritat performanța echipei. Acesta a recunoscut că alte echipe au avut o viteză impresionantă în timpul cursei, clasându-se pe locurile nouă și zece.

“Cred că locul șapte este puțin mai bun decât ritmul pe care l-am avut. Alte echipe au zburat pe pistă sâmbătă și au terminat pe locurile nouă și zece.

În ultimele câteva curse nu am fost atât de rapizi, dar trebuie să privim imaginea de ansamblu, este un dar pentru noi să fim în această poziție acum, nu ne așteptam la asta deloc. Să vedem la final dacă alte echipe termină în fața noastră, dacă se întâmplă acest lucru, înseamnă că merită”, a spus Fernando Alonso.

Alonso a menționat, de asemenea, că echipa lor a fost depășită în dezvoltarea monopostului de alte echipe, cu upgrade-uri semnificative care le-au oferit un avantaj substanțial. De asemenea, pilotul a vorbit despre faptul că traseul de la Silverstone nu a fost cel mai potrivit pentru configurația mașinii lor. Alonso a spus și despre necesitatea analizării unor factori variabili, inclusiv noua construcție cu anvelopele introduse pe circuit.

“Am fost depășiți puțin în dezvoltare de câteva echipe care au adus recent unele îmbunătățiri semnificative, specifice traseului. Cred că aceasta nu a fost cea mai bună configurație pentru pachetul nostru. Trebuie să ne uităm și la anvelope, evident, este prima cursă în care avem această construcție nouă”, a adăugat Alonso.

Vorbind despre viitor, Alonso și-a exprimat speranța unei competitivități îmbunătățite în următoarea cursă de la Hungaroring și este neperturbat de cursa continuă în privința dezvoltării dintre Aston Martin, Mercedes, Ferrari și McLaren, afirmând că nu se stresează din cauza acesteia. Pilotul Aston Martin consideră că performanța mașinii în acest sezon a fost mai bună decât era de așteptat și a spus că este mai important să te concentrezi asupra perspectivei pe termen lung, în loc să te îngrijorezi excesiv de rezultatele individuale ale curselor.

“Așadar, sunt lucruri pe care trebuie să le analizăm mai în detaliu. Dar în ansamblu, cred că am salvat un weekend foarte dificil. Sperăm că în Ungaria vom fi din nou competitivi. Să fiu sincer, nu mă stresez cu privire la dezvoltare. Mașina este mai bună decât ne așteptam în acest an. Ne luptăm pentru lucruri la care probabil nu am fi visat la începutul anului.

Cred că trebuie să ne concentrăm și asupra imaginii pe termen lung. Nu ne putem stresa în fiecare weekend dacă suntem pe locul șapte, patru sau pe podium. Trebuie să fim foarte pragmatici și relaxați în privința performanțelor noastre”, este de părere pilotul Aston Martin.

Deși performanța echipei lor de la ei acasă, la Silverstone, ar fi putut părea dezamăgitoare din exterior, Alonso credea că locul șapte a fost cel mai bun rezultat pe care l-ar fi putut obține în acele circumstanțe.

“Ne-a încurcat puțin ritmul, dar am maximizat strategia. Cred că a fost o strategie bună și, datorită tuturor acelor decizii, am obținut locul șapte, care a fost poate puțin mai sus decât ritmul pe care l-am avut”, a concluzionat Fernando Alonso.