McLaren a obținut o performanță neașteptată la Silverstone, cu Lando Norris terminând Marele Premiu al Marii Britanii pe locul doi, după ce echipa a obținut un rezultat impresionant încă din calificări, unde Lando Norris a terminat pe poziția a doua, iar coechipierul său, Oscar Piastri, pe locul trei.

Chiar și Max Verstappen a fost impresionat de performanța McLaren la Silverstone. După ce a câștigat Marele Premiu al Marii Britanii, pilotul Red Bull și-a exprimat surprinderea, spunând: “Totul mergea destul de bine, dar totuși a fost destul de surprinzător să văd că McLaren a fost atât de rapid, sau că Lando a fost atât de rapid, pe întreaga durată a cursei.”

Lando Norris a avut o performanță excepțională încă din calificări, unde nu a ezitat să-și arate simțul umorului după ce a terminat cursa de calificare pe locul al doilea. El a spus despre Max Verstappen că “strică totul pentru toată lumea” după ce pilotul de la Red Bull a câștigat prima poziție în timpul calificărilor de sâmbătă.

După cursă, Lando Norris a declarat că este foarte încântat de performanțele obținute de echipa McLaren pe circuitul Silverstone. Acesta este recunoscător și pentru cuvintele încurajatoare transmise prin radio de către CEO-ul echipei, Zak Brown, în ultimul tur al cursei, din timpul calificărilor de sâmbătă, când echipa McLaren a terminat în primele trei poziții.

“Ultimul meu tur a fost un tur bun. Am putut să-l aud pe Zak (Brown) pe radio în ultimul tur, ceea ce a fost cel mai frumos lucru posibil. E grozav, cred, pentru mine personal, dar și pentru noi ca să fim pe locurile doi și trei este destul de uimitor pentru întreaga echipă.

Este mereu Max! El mereu strică totul pentru toată lumea! Nu, sunt foarte fericit. A fost o zi foarte specială pentru noi. Acest rezultat compensează tot efortul depus, toată munca grea pe care am depus-o, în special aici, în cursa de acasă pentru mine și echipă. Mulțumesc tuturor”, a spus Norris după rezultatele din calificările de pe Silverstone.

Progresul remarcabil al echipei McLaren, după introducerea unui pachet important de îmbunătățiri, ar putea pune în dificultate echipa Mercedes, care încă nu a obținut rezultatele așteptate după ultimul pachet de modificări introdus pentru Marele Premiu al Marii Britanii.