În cursa senzațională pentru Marele Premiu al Marii Britanii de pe circuitul Silverstone din Anglia, Max Verstappen de la Red Bull Racing a obținut o altă victorie impresionantă, fiind a șasea lui victorie consecutivă în acest sezon de Formula 1 și marcând un moment important în cariera sa. Următoarele poziții pe podium au fost ocupate de britanicii Lando Norris de la McLaren, care a ocupat locul doi și Lewis Hamilton care a ocupat a treia poziție pentru Mercedes.

Cu această victorie, Red Bull a egalat și recordul absolut de victorii consecutive deținut de echipa McLaren, cu cele 11 victorii consecutive obținute în primele curse din sezonul anului 1998.

Cursa a început cu Norris preluând temporar conducerea la start, provocând entuziasm în rândurile publicului britanic din tribune. Cu toate acestea, după puțin timp, Verstappen și-a recâștigat rapid poziția și a preluat controlul încă din turul cinci, fiind urmat îndeaproape de Norris, care și-a păstrat poziția până la sfârșitul cursei.

Locul pe podium obținut de Hamilton a fost unul inedit, având în vedere că a căzut de pe locul șapte pe locul nouă în primul tur al cursei. Totuși, un moment oportun produs de Safety Car, cauzat de defecțiunea motorului lui Kevin Magnussen, i-a permis lui Hamilton să avanseze cu patru poziții și să se claseze în cele din urmă pe podium. La terminarea cursei Hamilton și-a exprimat recunoștință față de publicul britanic, recunoscând sprijinul și energia acestora din tribune, care au jucat un rol semnificativ în revenirea sa.

“Nu eu am făcut-o, ci spectatorii. Am simțit energia, am simțit sprijinul. Aceasta este motivul pentru care am reușit să ne ridicăm din nou acolo sus”, a spus pilotul britanic Lewis Hamilton.

Printre alte performanțe notabile de la Silverstone, Oscar Piastri de la echipa McLaren a terminat pe locul patru, urmat de George Russell de la Mercedes pe locul cinci. Sergio Perez de la Red Bull Racing a demonstrat o recuperare impresionantă, pornind de pe poziția a 15-a pe grilă și terminând pe locul șase. Fernando Alonso de la Aston Martin a ocupat locul șapte, iar Charles Leclerc și Carlos Sainz de la Ferrari au completat top zece, cu pozițiile nouă și respectiv zece.

Cu această victorie, Verstappen și-a extins avansul în clasamentul piloților, deținând acum un avantaj de 99 de puncte în fața competitorilor săi, apropiindu-se tot mai mult de cel de-al treilea titlu consecutiv de campion. Red Bull Racing și-a întărit și poziția în clasamentul constructorilor, având un avans substanțial de 208 puncte față de echipa Mercedes AMG Petronas.

Rezultatele Grand Prix-ului Britanic:

1 Max VERSTAPPEN – Red Bull Racing

2 Lando NORRIS – McLaren +3.798

3 Lewis HAMILTON – Mercedes +6.783

4 Oscar PIASTRI – McLaren +7.776

5 George RUSSELL – Mercedes +11.206

6 Sergio PEREZ – Red Bull Racing +12.882

7 Fernando ALONSO – Aston Martin +17.193

8 Alexander ALBON – Williams +17.878

9 Charles LECLERC – Ferrari +18.689

10 Carlos SAINZ – Ferrari +19.448

11 Logan SARGEANT – Williams +23.632

12 Valtteri BOTTAS Alfa – Romeo +25.830

13 Nico HULKENBERG – Haas F1 Team +26.663

14 Lance STROLL – Aston Martin +27.483

15 Guanyu ZHOU – Alfa Romeo +29.820

16 Yuki TSUNODA – AlphaTauri +31.225

17 Nyck DE VRIES – AlphaTauri +33.128