La Marele Premiu de Formula 1 al Marii Britanii de pe circuitul Silverstone, Lando Norris a realizat o performanță impresionantă, obținând un loc pe podium înaintea lui Lewis Hamilton. Pilotul de la Mercedes, în ciuda tuturor eforturilor sale susținute, nu a reușit să îl depășească pe Norris după reluarea cursei, terminând cursa pe locul al treilea.

Pe măsură ce mașinile parcurgeau porțiunea Wellington și se apropiau de curbele Luffield și Copse, Hamilton a încercat de mai multe ori să-l depășească pe Norris. Cu toate acestea, tânărul pilot de la McLaren a fost cel care în cele din urmă a ieșit învingător.

Hamilton a recunoscut că nu a fost conștient de abilitățile echipei McLaren înainte de acel duel, moment în care a început să le observe capacitățile și să vadă cum performanța acestora se îmbunătățea pe măsură cu treceau tururilor.

“Nici nu avusesem, evident, vreo confruntare cu McLaren, așa că nu aveam nicio idee cât de puternici erau mai devreme, în perioada respectivă sau în cursa. Abia în acel moment am început să observ unele din punctele lor forte, și cum acestea deveneau din ce în ce mai puternice pe parcursul tururilor”, a declarat Hamilton despre confruntarea lui cu McLaren.

După încheierea cursei, Hamilton a vorbit despre performanțele sale din cursele anterioare, spunând că săptămâna anterioară fusese una dezamăgitoare pentru echipă, iar nici săptămâna aceasta nu a început prea bine, lăsându-i pe locurile șase și șapte în calificări. Aceasta a fost o rezultat dezamăgitor, având în vedere munca și devotamentul echipei pentru a aduce noi modificări monopostului pe Silverstone.

“Ieri nu a fost cea mai bună senzație la final. În cele din urmă, am avut o cursă foarte slabă săptămâna trecută și știam că avem o actualizare pentru această etapă. Așa că toți am fost foarte optimiști cu privire la pasul pe care îl vom face în acest weekend care să ne apropie (de victorie). Din păcate, a fost dezamăgitor, nu ne-a dus la acel nivel, și să fim pe locurile șase și șapte nu a fost într-adevăr o senzație grozavă, știind cât de mult a muncit toată lumea, toți din echipă simțeam asta”, a spus Hamilton.

În ciuda acestui început deloc promițător, Hamilton a menționat abilitatea echipei de a transforma sentimentele negative în motivație peste noapte, concentrându-se pe punctele lor forte. Chiar și așa, Hamilton a recunoscut că obținerea unui loc pe podium a fost surprinzător. Acesta a lăudat echipa pentru eforturile depuse și a considerat acest rezultat un succes semnificativ pe care îl împărtășește cu ei.

“Dar cred că peste noapte am reușit să transformăm acea senzație negativă într-una pozitivă, ceea ce facem adesea și ne concentrăm pe punctele noastre forte. După ce am căzut pe locul 9 la start, sincer, nici eu nu mă simțeam prea bine. Dar m-am distrat încercând să mă întorc în clasament. Așa că, felicitări echipei pentru forța noastră din ziua cursei. Nu mă așteptam să fiu pe podium. Deci este extraordinar să pot să împărtășesc acest rezultat cu echipa.”

Cu siguranță a fost un sezon cu suișuri și coborâșuri anul acesta și jumătatea anului trecut. Avem multă muncă de făcut!”, a declarat Lewis Hamilton.