Pentru a fi pilot în motorsport, ai nevoie de o serie de abilităţi pe care fie le ai, fie le dezvolţi. Bugetul este primul impediment, şi cel de care se lovesc toţi piloţii la un moment dat, urmat de eventualele accidente sau abandonuri, iar ultimul ar fi timpul, care este împărţit între motorsport şi familie sau job. Sunt totuşi oameni care reuşesc să se împartă între a fi piloţi, a avea o familie şi a organiza şi etape de raliu.

Călin Bucur este organizator la Raliul Sibiului Bilstein, care va avea loc în intervalul 14-15 Iulie 2023, dar este şi pilot şi importator de echipamente şi anvelope motorsport. Unii ar spune că e un om ocupat şi nu are timp pentru familie sau distracţii. Ar rămâne surprinşi, însă.

Aflaţi din acest interviu în ce alte proiecte este implicat Călin, care sunt cele mai importante titluri din palmaresul său şi care sunt maşinile sale de competiţie preferate.

1. De ce motorsport?

“Totul a început în familie unde tatăl meu, membru fondator al I.P.A. Sibiu, a început raliurile în 1977, iar după aceea a fost aproape 10 ani în lotul naţional de raliuri, lot care ieşea din ţara pentru a participa la raliuri din campionatele europene. Eu am început în 1985 cu kartingul şi am fost atras de acest sport pentru că tata mă lua cu el la curse şi îmi plăcea atmosfera, mă atrăgea ideea de a pilota maşini puternice, aşa că pot spune că ce fac acum, aceasta pasiune, e moştenită.”

2. Cu ce vă ocupaţi mai exact? Ştiu că aveţi în agenda şi partea aceasta de organizare.

“Sunt importator de produse pentru motorsport, cam tot ce înseamnă echipamente ,anvelope,suspensii,frâne…. Sunt importator oficial SPARCO pentru România şi am un showroom la Sibiu. Pe lângă asta, sunt organizator al Raliului Sibiului, promotor Swift Cup şi, când mai prind câte o sponsorizare, pilot. Momentan sunt foarte fericit că am reuşit să concurez  acum 2 săptămâni la Raliul Maramureşului ,mai ales că am concurat pe o maşină de top, o Skoda Fabia R5, şi că s-a întâmplat după o pauză de aproape 2 ani!”

3. A existat vreodată un moment în care să spuneţi “stop, aici mă opresc”?

“Da, de multe ori din cauza banilor, sau mai bine zis, a sponsorizărilor. Este destul de greu pentru orice pilot şi motivul pentru care unii renunţa o perioadă îndelungată, sau chiar definitiv.”

4. Au existat momente mai puţin delicate? Indiferent că e vorba de pilotaj sau organizare.

“Anul trecut am avut o problemă medicală care m-a ţinut aproape 2 ani departe de pilotaj. Pot spune că e un moment mai special la modul general, dar a implicat şi partea aceasta de motorsport. În rest, au fost probleme legate de buget. No money no rally. Oricât ar fi pasiunea de mare, nu pot să cheltui din casă mereu.”

5. Care e cel mai important trofeu câştigat?

“Cele mai importante realizări sunt titlul de Vicecampion Naţional din 2019 la clasa RC2N pe Mitsubishi Evo 9, atunci chiar puteam ţinti mai sus, dar motivele financiare m-au impedicat să lupt pentru titlu până la capăt, apoi în 2021 am ieşit la grupa H, tot Vicecampion Naţional. Ar mai fi şi titlul de Campion Naţional Absolut din 1999 la disciplină Autocross Show când am concurat pe un Open Kadett D , titlul de Campion Naţional la clasa 3 din cadrul Campionatului Naţional de Slalom Paralel obţinut în 2011 şi titlul de Vicecampion Naţional de Karting din 2015 la clasa Rotax Max Masters.”

6. Dintre toate maşinile pilotate, există vreuna care are un loc special în suflet?

“E o întrebare grea, momentan deţin un Mitsubishi Lancer Evo 6.5 TME, pe care îl ador, dar am condus la etapa trecută o Skoda Fabia R5 de care m-am îndrăgostit. Bineînţeles, nu pot exclude nici Mitsubishi Evo 9 cu care am concurat în 2019, Renault Clio Williams, Opel Kadett E GSI…. Nu am una preferată neapărată, am avut numeroase maşini de-a lungul timpului şi fiecare m-a impresionat în felul ei.”

7. Cum se împacă motorsportul cu alte activităţi sau cu viaţa personală?

“Eu zic că foarte bine, câştig bani din hobby, iar când merg la curse de obicei îmi iau şi familia cu mine. Eu chiar dacă nu concurez, sunt prezent la toate etapele de raliuri, fiind furnizor de echipamente şi anvelope.”

8. Care sunt planurile pentru acest an?

“Acum muncim mult la organizarea Raliul Sibiului Bilstein pentru că vreau ca evenimentul să fie perfect, din toate punctele de vedere. Am în plan şi să mai concurez o etapă cu R5-ul pe anul ăsta, bineînţeles dacă strâng bugetul necesar, dacă nu, rămâne pentru anul viitor.”

9. Aveţi vreun sfat pentru cei care vor să se apuce de motorsport?

“Cel mai bun sfat este să îşi urmeze visul. E greu la început, dar e frumos şi merită.”