În anul 2023, Marc Marquez, cunoscutul campion din MotoGP, a întâmpinat un sezon dificil plin de accidente și accidentări. Din nefericire, acesta nu a reușit să termine nicio cursă de duminică, adăugând dezamăgirilor din acest an. Echipa Repsol Honda, din care face parte Marquez, a fost de asemenea lovită din plin, cu trei dintre cei patru piloți ai lor fiind în afara competiției din cauza accidentărilor din ultima rundă de MotoGP de la Assen.

Recent, Marquez a vorbit despre împrejurările nefericite din cadrul echipei și despre piloții care au făcut parte anterior din echipa Repsol Honda și care au părăsit echipa în încercarea de a depăși barierele din carierele lor sportive. Pilotul Honda a menționat nume precum Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, fratele său Alex Marquez, Pol Espargaro și Joan Mir, afirmând că, în ciuda talentelor lor, niciunul dintre ei nu a reușit să obțină rezultatele așteptate în cadrul echipei. Marquez este de părere că echipa trebuie să analizeze și să înțeleagă de ce se întâmplă acest lucru.

“S-a constatat că de-a lungul anilor, mari piloți precum Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, fratele meu Alex Marquez, Pol Espargaro, Joan Mir… au trecut pe aici și niciunul nu a obținut rezultatele așteptate în echipa Repsol Honda.”

“Și aici trebuie să evaluezi de ce. Nu poți ascunde realitatea. Așa cum nu am ascuns realitatea atunci când am fost accidentat și am spus că, cu acea motocicletă ai putea face puțin mai mult, dar am avut limitări”, a declarat Marquez.

Recunoscând realitatea situației, Marquez a discutat despre propriile sale experiențe, în special despre accidentările sale. A admis că, deși a spus despre motocicleta că avea unele limitări, nu a ascuns adevărul și a acceptat că ar fi putut face puțin mai mult. Momentan, Marquez nu are de gând să părăsească echipa Honda. În cadrul echipei, rolul său, până la recuperarea acestuia, este de a furniza cât mai multe informații posibil și de a lucra pentru maximizarea performanțelor echipei în fiecare situație dată, chiar și în situațiile mai dificile.

“Misiunea mea în cadrul echipei este să continui să lucrez pentru a furniza cât mai multe informații posibile și astfel să obțin maximul din fiecare situație.

“Anul acesta am ajuns la Portimao într-una dintre cele mai bune perioade de pregătire pre-sezon. Una dintre cele mai stabile de care am avut parte în toate aspectele, și atunci când m-am simțit atât de puternic, am încercat să ignor acea realitate și să lupt împotriva unui zid. Și asta am și făcut. Am început cu un entuziasm mare, am luat multe riscuri și au existat multe căzături, în doar patru luni am avut multe accidentări”, a spus Marquez.

Marquez recunoaște necesitatea de a face un pas în spate, atât fizic, cât și mental, pentru a se reconstrui. El consideră că aceasta este una dintre cele mai dificile perioade din cariera sa sportivă și înțelege rolul vital al recuperării de după accidentări.

“Trebuie să mă opresc, să mă reconstruiesc fizic și mental pentru că sunt în unul dintre cele mai dificile momente ale carierei mele sportive, scăpând de accidentare”, a concluzionat pilotul MotoGP Marc Marquez.

În anul 2024, se sfârșește contractul (2021-2024) lui Marquez cu Honda. Motocicleta RC213V încă nu pare a fi o motocicletă capabilă să se bată în mod regulat cu Ducati și, având în vedere accidentările lui Marquez care se tot acumulează într-un ritm alarmant, este plauzibil să nu mai obțină niciodată un alt titlu de campionat în MotoGP.