Filmările pentru mult așteptatul film inspirat din Formula 1, intitulat “Apex”, urmează să înceapă în acest weekend la Marele Premiu al Marii Britanii. Filmul îl are în rolul principal pe celebrul actor Brad Pitt, care va putea fi văzut conducând pe circuitul de la Silverstone într-o mașină modificată de Formula 2. Producția se bucură chiar și de un garaj amenajat în pit lane pentru următoarele filmări

În film, Brad Pitt îl interpretează pe Sonny Hayes, un veteran fictiv al Formulei 1 care conduce pentru echipa subestimată APXGP. În echipa lui Brad se află și actorul Damson Idris. Idris a intrat în atenția publicului odată cu rolul său apreciat în seria “Snowfall” difuzată de FX. Pentru a captura scene cheie pentru un film de acest gen, Brad Pitt va conduce o mașină F2 aurie, special modificată de Mercedes pentru a semăna cu o mașină de Formula 1.

Au apărut deja primele imagini care arată un garaj în paddock-ul de la Silverstone dedicat echipei fictive APXGP din acest film despre Formula 1. Lewis Hamilton, campionul mondial de Formula 1, are un rol important în supervizarea filmului, cu scopul de a menține autenticitatea și acuratețea în portretizarea lumii reale din Formula 1.

Regizorul filmului “Apex” este Joseph Kosinski, cunoscut pentru munca sa la filmul de mare succes și plin de adrenalină  “Top Gun: Maverick”. Echipa va filma în timpul Marelui Premiu al Marii Britanii, iar APXGP va ocupa un garaj situat între Mercedes și Ferrari. Numele lui Sonny Hayes (interpretat de Brad Pitt) și Joshua Pearce (interpretat de Damson Idris) vor fi afișate deasupra locului lor din pit lane.

Pentru a imerse și mai mult publicul în lumea Formulei 1, echipa fictivă dispune de un centru de comandă pe peretele din pit lane și de o zonă în paddock. Filmările se vor extinde și pe pistă, cu piloți profesioniști care vor conduce mașina APXGP.

Lewis Hamilton, care a avut oportunitatea să interacționeze cu Brad Pitt în timpul producției, l-a lăudat pe actor pentru condiția sa fizică și a remarcat aspectul său tânăr. Hamilton a recunoscut că, deși filmul va avea elemente specifice Hollywood-ului, se va strădui totuși să fie credibil. Pilotul de curse anticipează că reprezentarea cursei de Formula 1 din film va fi plină de adrenalină și impresionantă din punct de vedere vizual, acesta făcând referire la anterioara muncă a regizorului cu avioanele de luptă din “Top Gun: Maverick”.

“Brad pare că întinerește cu trecerea timpului. Arată excelent pentru vârsta lui. Este într-o formă fizică excelentă, se antrenează  intens”, a spus Lewis despre Brad Pitt.

În cele din urmă, este un film, deci va exista un element de Hollywood care îl va face credibil. Va părea rapid. Cred că va părea mai rapid decât pe televizor. Ați văzut deja ce a realizat el (Kosinski) cu avioanele de luptă, ce a făcut cu Maverick. A adus acea tehnologie în lumea noastră; cred că va fi uimitor”, a adăugat pilotul de Formula 1 Lewis Hamilton.