Într-o realizare istorică, neozeelandezul Shane van Gisbergen și-a făcut debutul în seria NASCAR Cup și a ieșit învingător în cadrul cursei inaugurale pe străzile din Chicago (street race), devenind primul pilot în peste 50 de ani care reușește această performanță. Cursa, care a fost scurtată de la 100 la 75 de tururi din cauza întârzierilor provocate de ploaie, a evidențiat abilitățile excepționale de pilotaj ale lui van Gisbergen.

Van Gisbergen, campion de trei ori la Supercars Australia, și-a exprimat bucuria imediat după această victorie surprinzătoare, spunând că nu are cuvintele necesare să descrie această experiență care i-a adus o mare realizare.

“Nu știu cum să pun în cuvinte. Ce zi uimitoare!”, a declarat van Gisbergen.

Realizarea remarcabilă a lui Van Gisbergen în debutul său la seria NASCAR Cup a surprins pe toata lumea. Succesul pilotului în vârstă de 34 de ani marchează o bornă semnificativă în istoria NASCAR, alăturându-se doar altor șase piloți din istoria seriei care au câștigat în debutul lor la seria NASCAR Cup. Ultima dată când s-a înregistrat o astfel de victorie a fost în anul 1963.

Van Gisbergen a atribuit succesul său similitudinii dintre mașina actuală NASCAR Cup și Supercar-ul cu care era obișnuit să concureze în Australia. Justin Marks, cel care l-a selectat special pentru această cursă, a realizat acest aspect și a crezut în potențialul lui van Gisbergen de a se remarca în seria NASCAR Cup.

Reflectând asupra cursei de la Chicago, van Gisbergen a lăudat nivelul ridicat de competiție și respectul arătat de colegii săi piloți. El a descris această experiența ca fiind una competitivă, dar incredibil de plăcută. Răspunsul fanilor din Australia și Noua Zeelandă nu s-a lăsat așteptat și l-a copleșit pe Shane, iar pilotul și-a exprimat recunoștința față de primirea călduroasă de care a avut parte în Statele Unite. Van Gisbergen a considerat victoria sa a fi o împlinire personală foarte importantă.

“Cursele au fost cu adevărat bune, toată lumea a fost respectuoasă. A fost dificil, dar foarte distractiv. Răspunsul fanilor din Australia și Noua Zeelandă în aceasta saptamana, a fost… nu pot să explic! Ca și răspunsul de susținere de la toată lumea și chiar și de aici, cât de primitori sunt toți, nu pot să cred. Este împlinirea unui vis”, a spus van Gisbergen.

Când a fost întrebat despre planurile sale de viitor, van Gisbergen a dezvăluit că intenționează să continue să concureze în Australia încă un an. Cu toate acestea, el și-a exprimat dorința de a concura în mod permanent la seria NASCAR Cup în viitor.

“Voi mai petrece încă un an în Australia și apoi aș dori să vin aici”, a spus Shane van Gisbergen.