Circuitul Nashville Superspeedway, situat în apropierea orașului Gladeville, Tennessee, este unul dintre cele mai renumite circuite de curse din Statele Unite ale Americii. Această pistă impresionantă a găzduit numeroase evenimente sportive de înaltă clasă și a adus multe momente memorabile și multă bucurie fanilor motorsportului de-a lungul timpului.

Nashville Superspeedway găzduiește în prezent mai multe evenimente de curse, inclusiv Ally 400, un eveniment  NASCAR Cup Series, Tennessee Lottery 250 și Rackley Roofing 200. Aceste curse atrag în fiecare an cei mai buni piloți și echipe din circuitul NASCAR, oferind competiții captivante și pline de adrenalină atât pentru piloți, cât și pentru fanii acestora.

La început, acest circuit dispunea de o capacitate de aproximativ 25.000 de locuri. Capacitatea locurilor disponibile a fost extinsă în anul 2021, pentru a putea primi până la 38.000 de spectatori la evenimentele NASCAR Cup Series. Pista are flexibilitatea de a aduce locuri suplimentare portabile pentru anumite evenimente ce necesită acest lucru, permițând ca numărul de locuri să ajungă până la 150.000.

Circuitul Superspeedway de la Nashville a fost inaugurat în anul 2001, ca rezultat al eforturilor de a aduce NASCAR în zona Nashville. Proprietarii pistei au investit masiv pentru a construi o infrastructură modernă și pentru a oferi o experiență de cea mai înaltă calitate.

Pista are o lungime de 1,33 mile (aproximativ 2,145 km) și o formă tri-ovală, ceea ce înseamnă că are trei linii drepte și viraje în formă ovaăl, o combinație dintre un triunghi și un oval.

După o pauză de câțiva ani, în care pista nu a găzduit competiții NASCAR majore, NASCAR a anunțat că va reveni la Nashville Superspeedway în calendarul sezonului 2021.

Pe 8 noiembrie 2021, Speedway Motorsports a convenit să achiziționeze Dover Motorsports pentru suma de 3,61 dolari pe acțiune, în numerar, cu o valoare totală estimată a acțiunilor de aproximativ 131,5 milioane de dolari. Încheierea tranzacției a fost supusă anumitor condiții și a fost finalizată până pe 22 decembrie 2021.

Pista de la Nashville Superspeedway este înconjurată de peisaje pitorești, cu dealuri verzi și peisaje rurale, ceea ce adaugă un farmec aparte evenimentelor competiționale din motorsport. De asemenea, infrastructura complexului este de ultimă generație, oferind fanilor facilități moderne și confortabile pentru a urmări întrecerile auto.

Evenimentele organizate la Nashville Superspeedway atrag mii de fani din întreaga țară și chiar din străinătate, generând venituri semnificative pentru această comunitate. Odată cu sosirea acestor fani, hotelurile, restaurantele, magazinele și alte afaceri locale beneficiază economic din plin de pe urma sezonului competițional. Pe lângă cursele de motorsport, circuitul a găzduit și organizat de-a lungul timpului numeroase evenimente americane. Printre acestea se numără concerte live susținute de artiști celebri. Aceste concerte au inclus spectacole de muzică country, rock și alte genuri muzicala, oferind o experiență completă.