Pilotul de curse Ross Chastain a obținut a treia victorie din cariera sa în seria NASCAR Cup la Ally 400, o cursă desfășurată pe circuitul Nashville Superspeedway, asigurându-și un loc în playoff și marcând prima sa victorie din acest sezon.

Concurând pentru Trackhouse Racing, o echipă de curse cu sediul în Nashville, deținută de artistul muzical Pitbull și fostul pilot NASCAR Justin Marks, Chastain a condus Chevrolet-ul Trackhouse Racing către o victorie meritată pe teren propriu. Această victorie are o semnificație specială, deoarece este prima victorie a lui Chastain din acest sezon, ultima sa victorie înainte de aceasta fiind câștigată în aprilie 2022 la Talladega.

“Este incredibil, gândul că am câștigat aici. Este uluitor. În noaptea aceasta am reușit să asamblăm toate elementele”, a spus Chastain.

Începând din pole position pentru prima dată în cariera sa, Chastain și-a demonstrat abilități și hotărâre pe parcursul întregii curse. Deși a fost criticat în trecut pentru conduita sa imprudentă și excesiv de agresivă de pe pistă, Chastain a folosit această victorie ca o oportunitate de reflecție personală și nu a ratat momentul pentru a recunoaște sprijinul echipei sale în menținerea moralului său ridicat. Ross și-a exprimat recunoștință pentru încrederea pe care membri echipei o au în el și în abilitatea lor de a-i furniza mașini de curse rapide, referindu-se la ele ca la “rachete”, pe care doar le îndrumă spre linia de sosire.

“Trebuie să-ți spun, am avut multe momente de reflecție personală pe parcursul acestui proces, dar am avut o echipă care a crezut în mine și nu m-a lăsat să mă descurajez. Și ei sunt cei care aduc rachete spațiale, iar eu doar încerc să le îndrum către linia victoriei”, a adăugat Ross Chastain.

Victoria la Ally 400 este un moment semnificativ și pentru Trackhouse Racing. Proprietarul Justin Marks a descris-o ca fiind o mare victorie, evidențiind potențialul echipei de a concura și a câștiga mai multe curse, precum și de a se lupta pentru campionate în cadrul seriei. Marks și-a exprimat optimismul în privința unui viitor strălucit al echipei, spunând totodată despre motivația și inspirația pe care această victorie le-a insuflat tuturor celor implicați la Trackhouse Racing.

“Arată (victoria) că avem oportunitatea de a câștiga atât de multe curse și de a concura și câștiga campionate în serie, și avem un viitor atât de strălucit în fața noastră. Suntem cu toții extrem de motivați și inspirați pentru viitor”, a declarat Justin Marks.