Circuitul Marina Bay Street, cunoscut și sub numele de Circuitul Stradal din Singapore, este un traseu stradal captivant situat în jurul cunoscutei atracții turistice Marina Bay din Singapore. Cu peisajul său captivant și întinzându-se pe zonele pline de viață din Downtown Core și Kallang, acest circuit a devenit rapid una dintre cele mai populare destinații din calendarul Formula 1. Cu iluminatul său pătrunzător și arhitectura urbană modernă, acest circuit emană un farmec aparte care atrage iubitorii motorsportului din întreaga lume.

Marina Bay Street Circuit și-a făcut prima apariție în Campionatul Mondial de Formula 1 din anul 2008, devenind primul traseu stradal nocturn din istoria acestui sport.Circuitul fost proiectat de faimosul arhitect german Hermann Tilke și a fost construit într-o zonă care anterior era folosită în principal ca parc public.

Circuitul Marina Bay este un circuit clasat FIA 1, cu o capacitate de aproximativ 90.000 de locuri și o lungime de 4,928 km (3,062 mile). Amplasat în apropierea portului, acesta prezintă o arhitectură similară cu celebrele circuite de la Monaco și Valencia. Traseul abundă de străzi largi și drepte, combinate cu viraje strânse și șicane dificile. Unul dintre punctele de atracție majoră ale acestui circuit este faimosul viraj cu numărul 10 numit “Singapore Sling”, o șicană rapidă și dificilă care pune la încercare abilitățile piloților de curse.

Circuitul este recunoscut după condițiile de competiție nocturnă din timpul curselor ce adaugă un element suplimentar de dificultate, cu vizibilitate redusă și un nivel crescut de concentrare necesar pentru a termina cursa. În plus, temperaturile ridicate și umiditatea din Singapore pun la încercare rezistența fizică a piloților, făcând această cursă una dintre cele mai solicitante din calendarul competițional.

Pe parcursul timpului, Marina Bay Street Circuit a beneficiat de inovații tehnologice și îmbunătățiri continue. Iluminatul nocturn de înaltă calitate asigură o vizibilitate bună, iar infrastructura modernă permite o experiență sigură pentru piloți și spectatori. Pentru a facilita cursele pe timp de noapte, aproximativ 1600 de proiectoare personalizate sunt amplasate în jurul circuitului Marina Bay. Aceste lumini, de patru ori mai strălucitoare decât cele de la un stadion sportiv obișnuit, sunt special concepute pentru a minimiza orbirea și reflexiile de pe suprafața circuitului, și pentru a satisface standardele de difuzare TV ale Formulei 1.

Circuitul Stradal din Singapore a devenit un punct de atracție turistică major pentru Singapore. Turiștii vin din întreaga lume pentru a urmări cursele, a explora orașul și a se bucura de atmosfera acestui eveniment. De asemenea, organizatorii au introdus elemente suplimentare de divertisment, cum ar fi concerte și spectacole, pentru a atrage un public mai larg și pentru a transforma evenimentul într-un festival urban cât mai complex.