La Marele Premiu al Canadei (Grand Prix), Lewis Hamilton a obținut a doua sa clasare consecutivă pe podium, terminând pe locul al treilea în spatele lui Fernando Alonso și Max Verstappen, care a câștigat competiția. Această performanță surprinzătoare se adaugă la rezultatele solide ale lui Hamilton de când Mercedes a introdus pachetul lor de upgrade-uri la Imola.

Când i s-a cerut părerea despre impactul upgrade-urilor asupra monopostului Mercedes W14, Hamilton a menționat că, deși există unele diferențe observabile și o forță aerodinamică crescută, per ansamblu, caracteristicile mașinii au rămas în mare măsură similare cu cele de la începutul anului. El a recunoscut necesitatea unor modificări semnificative la viitoarele modele de mașini pentru a putea concura cu monopostul echipei Red Bull.

“Sincer, nu simt o diferență uriașă față de începutul anului. Există unele elemente ale mașinii care se simt diferit și, evident, cu upgrade-ul, dar este doar o simplă creștere a forței aerodinamice asupra mașinii. Dar caracteristicile mașinii sunt foarte, foarte similare cu cele pe care le aveam mai devreme în acest an… pentru viitor, pentru mașina anului viitor, trebuie să eliminăm multe dintre aceste elemente și să le înlocuim cu siguranță”, a spus Hamilton.

Lewis Hamilton și-a exprimat gândurile cu privire la starea actuală a mașinii lor și provocările cu care se confruntă în competiția împotriva echipei Red Bull. El a recunoscut că mașina echipei Mercedes, în ceea ce privește caracteristicile sale, nu este încă capabilă să depășească performanțele mașinii echipei Red Bull. Hamilton a vorbit despre necesitatea unor îmbunătățiri suplimentare la mașină pentru a putea deveni competitiv și a vorbit și despre problemele întâmpinate în timpul cursei pe un circuit denivelat. Hamilton a  menționat faptul că, în timp ce toți piloții se confruntă cu dificultăți, rigiditatea mașinii lor reprezintă o provocare aparte.

“Cu siguranță aceasta nu este mașina care are caracteristicile acelei mașini cu care vom putea învinge Red Bull, nu încă. Așa că trebuie să lucrăm la asta. De exemplu, acest circuit a fost foarte denivelat și cred că toți am avut probleme, dar mașina noastră a fost foarte rigidă.

Dar cred că fiecare dintre noi ne-am confruntat cu rigiditatea mașinilor noastre. Dar astăzi a fost denivelat. Acesta este lucru pe care l-aș spune că este ceea ce nu-mi place cel mai mult la această generație de mașini, nu-i așa? În trecut era neted pe porțiunile drepte”, a adăugat pilotul echipei Mercedes, Lewis Hamilton.