Într-o cursă palpitantă și plină de adrenalină, Max Verstappen și-a demonstrat încă o dată abilitățile sale excepționale pe pistă, prin obținerea celei de-a șasea victorii din sezonul 2023 la competițiile din Formula 1, în Canada, extinzându-și astfel și mai mult avansul în campionat. Victoria nu doar că a marcat cea de-a patra victorie consecutivă a lui Verstappen, ci și un moment important pentru echipa sa, Red Bull, deoarece această victorie a reprezentat cea de-a 100-a victorie a lor la un Grand Prix (Mare Premiu).

Deși Lewis Hamilton a preluat inițial conducerea pentru locul al doilea, Fernando Alonso și-a demonstrat abilitățile remarcabile luptându-se pentru a-l depăși pe Hamilton și pentru a ocupa poziția a doua pe podium. Această performanță din bătălia directă cu Mercedes nu doar că i-a adus lui Alonso un succes personal, ci a reprezentat și a șasea sa clasare pe podium din acest an pentru Aston Martin.

Hamilton, campion mondial de șapte ori în competițiile de Formula 1, a reușit să ocupe locul al treilea în ciuda unui incident care ar fi putut provoca o coliziune cu Alonso. Din fericire pentru Hamilton și pentru echipa Mercedes, acestuia nu i s-a impus nicio penalizare pentru acest lucru.

Charles Leclerc, care a avut o sesiune de calificări destul de dificilă, a reușit o recuperare impresionantă în această cursă din Montreal, terminând pe locul patru în fața coechipierului său de la Ferrari, Carlos Sainz. Sergio Perez, pilotul de la echipa Red Bull, a avut un weekend dezamăgitor, terminând pe locul al șaselea și pierzând teren în fața lui Verstappen în clasamentul campionatului.

Victoria lui Max Verstappen în Canada a marcat o bornă importantă pentru Red Bull, aceasta fiind cea de-a 100-a victorie a lor la un Grand Prix (Mare Premiu). Verstappen și-a exprimat uimirea față de această realizarea remarcabilă, afirmând că nu s-a așteptat niciodată să atingă astfel de cifre. Pilotul Red Bull și-a exprimat recunoștința față de echipă și a vorbit despre importanța de a se bucura de moment și de a continua să lucreze din greu.

Verstappen a menționat, de asemenea, că s-a așteptat la provocările întâmpinate din timpul cursei, în special dificultatea de a menține temperatura și aderența anvelopelor. Acest lucru ar fi putut contribui la decalajul relativ mic dintre el și competitorii săi din această cursă.

“Să câștig cel de-al 100-lea Mare Premiu pentru echipă este incredibil. Este uimitor. Niciodată nu m-am așteptat să fie vorba de astfel de cifre. Continuăm să ne bucurăm și să lucrăm din greu. Astăzi a fost din nou o zi minunată.

M-am așteptat la mai mult sau la mai puțin de ceea ce am avut astăzi, dar a fost foarte dificil să menținem temperatura din anvelope, așa că nu era multă aderență. Poate acesta a fost și motivul pentru care decalajul nu a fost atât de mare”, a spus Max Verstappen după victoria din Canada.

Cu această victorie, Verstappen și-a mărit avansul în campionatul mondial cu 69 de puncte, consolidându-și poziția de pretendent la titlul de campion pentru sezonul 2023 din Formula 1.