Circuitul Silverstone (Silverstone Circuit) este cel mai faimos circuit de motorsport din Marea Britanie. Aici sunt găzduite curse de Formula 1, MotoGP și alte evenimente importante de motorsport. Circuitul este localizat aproape de Northamptonshire, UK  și a fost deschis pentru prima dată în 1948, devenind astfel una dintre cele mai vechi și cunoscute piste de curse din lume.

Cu o lungime de 5,891 km, Circuitul Silverstone este unul dintre cele mai rapide trasee din Formula 1, oferind șoferilor o combinație de viraje rapide și curbe strânse. Circuitul conține și denivelări ale drumului, ce pun la încercare atât șoferii, cât și mașinile acestora.

Circuitul Silverstone a suferit numeroase modificări și îmbunătățiri de-a lungul anilor, inclusiv extinderea și modificarea anumitor secțiuni ale traseului. Cu toate acestea, caracteristicile sale unice, precum virajele rapide și denivelările au rămas neschimbate.

Unul dintre cele mai celebre momente din istoria Circuitului Silverstone este legat de duelul dintre Niki Lauda și James Hunt în 1976. În condiții de ploaie torențială, Lauda a decis să se retragă din cursă, spunând că condițiile sunt prea periculoase. Hunt a continuat și a reușit să câștige cursa, un moment memorabil pentru el și fanii săi.

Acest circuit a găzduit și alte momente memorabile, precum primele victorii în Formula 1 ale lui Michael Schumacher și Lewis Hamilton. În afară de cursele de Formula 1, circuitul găzduiește și alte evenimente importante de motorsport, precum British Superbike Championship și Silverstone Classic.

Circuitul Silverstone este unul dintre cele mai importante locuri de motorsport din lume și căminul motorsportului britanic. Atmosfera sa unică și istoria sa bogată îl fac unul dintre cele mai iubite locuri de revizitati de către fanii de motorsport din întreaga lume.