În calificările pentru Marele Premiu din Montreal, pilotul de la Ferrari, Charles Leclerc, a suferit o dezamăgire majoră după ce a fost eliminat în Q2. Echipa Ferrari a întârziat trecerea la pneuri pentru vremea uscată înainte ca ploaia să revină, iar Leclerc a pierdut șansa de a concura în sesiunea Q3. Furios, Leclerc și-a exprimat nemulțumirea prin intermediul radioului echipei, criticând decizia întârziată privind schimbarea pneurilor. Aceasta nu este prima dată când echipa Ferrari se află într-o astfel de situație, iar Leclerc și-a exprimat frustrarea sa față de deciziile echipei.

“[Pneurile] nu erau pregătite, haide!”, a spus  Leclerc prin radio.

Charles Leclerc și-a exprimat profunda frustrare față de echipa sa după sesiunea de calificări. Nemulțumirea provine din faptul că echipa Ferrari nu a ținut cont de sfaturile sale cu privire la alegerea pneurilor. Cu toate că pista era uscată, Leclerc s-a găsit pe pneuri intermediare, ceea ce i-a afectat semnificativ performanța.

“Am avut o opinie clară și o inițiativă clară, dar am ales ceva opus. Evident este frustrant să accepți acest lucru în primul rând, iar apoi te afli într-o situație foarte dificilă. Pornind de la acel moment, totul pur și simplu ne scapă de sub control”, a declarat Charles Leclerc.

În timp ce alți piloți au reușit să treacă pe pneuri moi și să-și asigure locurile în Q3, cel mai bun timp de tur al lui Leclerc a fost înregistrat pe pneurile intermediare, înainte ca el să treacă pe pneurile pentru vremea uscată în momentul în care a început să plouă din nou. Combinația dintre uzura pneurilor, greșelile echipei și erorile lui Leclerc au generat o frustrare imensă în cadrul echipei Ferrari.

“Când pista este atât de uscată și rămânem pe pneurile intermediare, nu ne ușurăm situația”, a adăugat Leclerc.

Vom discuta cu echipa. Dar trebuie să facem un pas înainte acum, pentru că nu este prima dată când se întâmplă asta. De multe ori suntem de partea greșită în luarea deciziilor în acele situații dificile.”

După o cursă plină de suspans la Montreal, Charles Leclerc a reușit să se claseze pe locul patru în Grand Prix-ul Canadei, obținând astfel 12 puncte importante pentru clasamentul general.