Fabio Di Giannantonio, pilotul italian care concurează în prezent la competițiile MotoGP cu Ducati, este hotărât să rămână în campionat și nu are de gând să ia în considerare un plan de rezervă. El ocupă în prezent locul 15 în clasamentul campionatului mondial. La momentul de față, există zvonuri conform cărora poziția lui Di Giannantonio la echipa Gresini este amenințată de către liderul Moto2, Tony Arbolino.

În ciuda acestor speculații, Di Giannantonio rămâne concentrat pe performanța sa și crede că dacă își face treaba bine, totul se va aranja la un moment dat. Scopul său este să rămână în MotoGP și să se îmbunătățească constant cu fiecare cursă la care participă. El aspiră să atingă același nivel ca ceilalți piloți Ducati și este hotărât să continue să lucreze la propria evoluție.

“Trebuie doar să fiu concentrat pe ceea ce am de făcut și apoi, odată ce facem o treabă bună, totul o să vină de la sine. Așadar, nu mă îngrijorez prea mult în legătură cu viitorul meu. Planul este să rămân în MotoGP, evident, și momentan nu iau în considerare un Plan B.

Planul este să fiu în MotoGP, să mă îmbunătățesc cursă după cursă și apoi să încerc să ating nivelul maxim, care cred că poate fi ca al celorlalți piloți Ducati. Deci, o să lucrez doar la mine însumi”, a spus Fabio Di Giannantonio.

Di Giannantonio consideră runda viitoare de la Sachsenring ca o oportunitate de a-și arăta talentul. El a obținut cel mai bun rezultat al sezonului său de debut, o poziție pe locul opt, la același eveniment anul trecut. El a fost rapid la Sachsenring în trecut și speră să aibă un weekend de succes și sezonul acesta.

“Anul trecut, aici a fost cel mai bun weekend pentru mine. Am avut o calificare excelentă și am avut și o cursă bună. Acesta a fost întotdeauna un circuit unde am fost rapid. Deci, sper că va fi un weekend frumos pentru noi.”

În sesiunile de teste, Fabio a obținut rezultate promițătoare, fiind printre cei mai buni performeri. El își propune să transpună aceste performanțe din teste în următoarele etape din cursă ca să obține rezultate mai bune.

“Cred că potențialul nostru nu a fost dezvăluit, să zicem, în întregime. Când avem mai mult timp, cum ar fi într-un test, pentru a ne concentra pe muncă, putem vedea rezultatele, deoarece suntem întotdeauna nu cei mai rapizi, dar cu siguranță printre cei mai buni.

Deci, este întotdeauna o chestiune de timp și încercăm să transpunem aceste performanțe din teste în weekend-urile de cursă. Trebuie doar să punem toate piesele laolaltă”, a declarat pilotul Ducati, Fabio Di Giannantonio.