Într-o demonstrație de viteză și abilitate rar întâlnite, Bartosz Zmarzlik, distinsul pilot polonez de speedway și campion mondial de trei ori în Speedway GP, s-a impus ca învingător la așteptatul Mare Premiu de Speedway desfășurat la Teterow, într-o sâmbătă de neuitat.

Această victorie remarcabilă a lui Zmarzlik a marcat cea de-a doua sa victorie din acest sezon, după podiumul anterior de la Marele Premiu al Croației, și îi pregătește terenul pentru ambițioasa sa încercare de a câștiga cel de-al patrulea titlu de campion în doar cinci sezoane.

Bartosz Zmarzlik și-a exprimat imensa fericire și mândrie după ce, în cele din urmă, a obținut victoria la Teterow. După ce acesta a ajuns în finală din Teterow de mai multe ori fără să câștige, polonezul consideră această victorie ca fiind un pas important pentru el.

“Sunt foarte fericit în legătură cu asta, deoarece am fost în finala din Teterow de multe ori, dar nu am câștigat niciodată. Astăzi am reușit și sunt foarte mândru de asta. Fiecare întâlnire este atât de diferită, dar antrenamentul de calificare a decurs bine, astfel încât am putut alege mai multe porți pe partea interioară”, a spus Zmarzlik.

Zmarzlik a început evenimentul de la porțile dificile, dar a reușit să obțină câte două puncte în fiecare cursă. Făcând ajustări minime, el a avut o performanță excepțională atunci când a trecut la porțile mai bune, câștigând toate seriile sale.

“Am început întâlnirea de la porțile dificile și am obținut câte două puncte la fiecare dintre acele curse. Nu am făcut prea multe schimbări și, după ce am trecut la porțile mai bune, am câștigat toate seriile mele. Sunt foarte fericit în legătură cu acest lucru.

Porțile bune m-au ajutat puțin în meci, dar am făcut și o treabă bună în primele două curse de la porțile mai slabe. Când totul merge bine, nu contează de la ce poartă începi”, a concluzionat Bartosz Zmarzlik.

Evenimentul din Teterow a evidențiat priceperea fără egal a lui Zmarzlik pe pistele de speedway. De remarcat este și faptul că acesta a avut de înfruntat o concurență puternică, în special din partea piloților australieni, cu Jason Doyle obținând o impresionantă poziție pe locul al doilea, iar Jack Holder demonstrându-și hotărârea și ocupând locul al treilea. Cu toate acestea, cel care a uimit cel mai mult publicul prin performanța sa excepțională a fost Kim Nilsson, talentatul pilot din Suedia, care a obținut un meritat loc patru și care a participat pentru prima dată la finala Speedway GP, la semifinală și la o cursă de calificare.

Rezultatul lui Zmarzlik în Teterow a fost deosebit de semnificativ pentru el, deoarece acesta participase de mai multe ori la acest eveniment, dar nu reușise să iasă învingător. Victoria sa la Teterow l-a propulsat la un total de 70 de puncte în campionat, extinzându-și avansul în clasamentul Speedway GP la 12 puncte. Holder, coechipierul său de la Lublin, ocupă în prezent locul al doilea cu 58 de puncte. Doyle ocupă poziția a treia cu 54 de puncte, în timp ce Fredrik Lindgren din Suedia se află pe locul patru cu 52 de puncte.