Cu cât intru în contact cu mai mulţi piloţi de motorsport, cu atât îmi dau seama că încă există oameni muncitori, talentaţi şi săritori, când vine vorba de problemele colegilor. Nu ştiu dacă e vorba de adrenalină, de faptul că s-au responsabilizat din timp sau de mentalitate. Poate o combinaţie între toate, la care adăugăm pasiunea pentru ceea ce fac.

Acest aspect îl regăsim şi la Albert Iovan, un tânăr pilot care are tot viitorul în faţă şi care dă dovadă de mai multă responsabilitate şi pasiune pentru ceea ce face decât alţii de vârsta lui. Ştie să echilibreze şcoala cu motorsportul şi nu neglijează aspectele legate de viaţa socială.

Vom afla în acest interviu cum a ajuns să concureze, care au fost experienţele sale în primele etape şi care este mesajul lui pentru tinerii pasionaţi de motorsport, care încă nu sunt convinşi că e pentru ei. Sperăm că mesajul lui să Îi convingă.

 

1. Cum ai descoperit această pasiune pentru cursele de raliu?

“Ca şi copil, maşinile mi-au plăcut mereu, dar nu am fost pasionat de motorsport, şi nici ştiam prea multe de campionatele internaţionale. Mă uitam la Formula 1, când Hamilton ieşise învingător, erau momentele lui de glorie, şi din 2020, de când cu pandemia, mi-am luat un simulator, Logitech G29, doar pentru distracţie. Mi-a plăcut şi mi-am luat ceva mai bun, am devenit mult mai pasionat şi am început să învăţ despre automobilismul din România şi ce discipline are FRAS. Am intrat în contact cu Norris Margeanu, mama mea adică, şi având în vedere că urma ziua mea, voiam să concurez, dar nu ştiam dacă puteam să o fac direct cu maşina sau eram restricţionat la kart. Norris a zis că e mai bine direct pe maşină şi aşa am început să particip la Slalom Paralel. Ciprian Solomon a fost instructorul meu, am intrat la şcoala lui, şi după 2 ani cu Sandero, am trecut la Suzuki Swift. Dacia era imbatabilă, dar şi Swift-ul era foarte ok. Era competiţie mare, dar cu toate acestea, am luat câteva podiumuri, la juniori. În 2023 nu am început sezonul, am avut examene deoarece sunt pe sistemul britanic. Termin pe 19 iunie şi pe 23-24 Iunie concurez la Radical Cup, până acum am fost pe macadam şi slalom.”

2. Care sunt abilităţile de care are nevoie un pilot de motorsport?

“În primul rând să fii muncitor, trebuie să faci multe antrenamente, depinde şi ce buget ai, dar trebuie să te păstrezi aşa şi în afară circuitului. Ai nevoie să mergi la sală, să mănânci şi să dormi bine, să ai un mindset bun, nu poţi să apari cu frică. În al doilea rând, trebuie să ai puterea de a pierde, să ştii să pierzi şi să înveţi de acolo. Nu poţi fi pe locul 1 mereu, şi uneori e pur ghinion. De exemplu, eşti la Radical şi intră cineva în tine, nu e vina ta, dar tu trebuie să înveţi din asta, să ai comeback bun, nu să rămâi descurajat. Pentru cursa următoare trebuie să fii apt.”

3, Ai avut ocazia să capeţi experienţa şi în străinătate?

“Nu, am mers la karting în alte ţări, în vacanţă, dar nu competiţii. Ar fi intersant însă, Radical vrea să facă etapă în străinătate anul acesta şi mi-ar face plăcere să încerc şi alte circuite.”

4. Motorsportul este destul de periculos. Ai trecut prin momente tensionate la volan?

“Da, în primul an a fost uşor, nu au fost incidente, dar la ultima etapă de la slalom, la Sibiu, e o săritură pe pod, unde am dat puţin cu botul de asfalt şi s-a strâmbat bara. Anul trecut, iar, m-am răsturnat în a doua etapă, nu de la viteză, dar maşina a suferit ceva stricăciuni. Nu am continuat cursa, am mai încercat să dau la cheie, dar nu a mers şi am abandonat. Am mai avut ieşiri în decor, dar chiar am învăţat din aceste experienţe.”

5. Ce contează mai mult, după părerea ta, talentul său resursele financiare?

“Banii şi resursele financiare, mai ales în ţările unde nu se investeşte mult. Dacă ai bani, poţi face multe antrenamente, chiar dacă nu ai talent, vei avea mai multă experienţă decât cei cu 2 antrenamente. Mulţi au talent, dar nu îl pot folosi pentru că nu au sponsorii necesari. Ideală e o combinaţie între talent şi bani. Sunt şi excepţii, ca Hamilton, care după cum ştim, a început de la 0, şi doar talentul l-a propulsat, şi munca părinţilor de a-l ţine în karting. Chiar dacă el nu a avut bani să îl ducă mai departe, McLaren l-a preluat de la o vârstă fragedă. Este un caz, dar ţine şi de noroc. E ca o loterie.”

6. Cât de importantă este instruirea teoretică, şi practică, alături de un profesionist?

“Mi se pare foarte importantă, un mentor bun e trecut prin toate experienţele. Fizic, un mentor te învaţă tot ce trebuie să ştii, nu mai pierzi timpul cu altele în carieră, dar şi mental e important, dacă ai, de exemplu, o cursă proastă, şi abandonezi, e vital să ai pe cineva care a trecut prin aşa ceva şi ştie cum să procedeze cu tine, poţi avea un comeback mai uşor.”

7. Ce îţi place să faci în timpul liber în afară de motorsport?

“În principiu, învăţ pentru examene acum, dar îmi place să merg la sală, chiar dacă e legat cumva de motorsport, mă face să mă simt bine, apoi îmi place să socializez, să mă văd cu lumea, să petrec timp în natură, la munte mai precis. Încerc să mă menţin sănătos şi să îmi trăiesc viaţa.”

8. Care sunt prespectivele pentru anul 2023? Ce urmează profesional şi personal?

“Momentan vreau să termin sesiunea de examene, care ţine până pe 19 Iunie, apoi full focus pe a doua etapă de Radical, sper că avem resursele să terminăm etapele de Radical, mai ales în afară, dacă se poate. Cam acesta e planul sportiv. Apoi vreau să am o vară frumoasă, să mă distrez, deja am 16 ani şi verile trecute, cu pandemia, nu s-au simţit ca nişte veri adevărate, apoi în toamnă iar începe şcoala, în septembrie. Intenţionez să merg la o facultate de inginerie, adică trebuie să mă concentrez intensiv pe matematică şi fizică.”

9. Ai un mesaj pe care doreşti să îl transmiţi celor care vor să se apuce de acest sport?

“Pe cei care vor să se apuce, Îi încurajez complet!. E un sport frumos, comunitatea e foarte unită şi chiar dacă competitorul de pe locul 1 are probleme, cel de pe locul 2 îl va ajuta. Suntem o familie iubitoare şi frumoasă şi ţinem unii la alţii. Să nu fie descurajat de partea financiară dacă vede preţurile la o etapă de raliu sau la cursele internaţionale, dacă faci tot posibilul să fii bun, muncitor, o să apară şi oportunităţi.”