Într-un viraj surprinzător al evenimentelor, echipa Mercedes și-a arătat adevăratul potențial la recentul Mare Premiu al Spaniei, oferind cea mai bună cursă a lor din acest sezon până în prezent. Cu Lewis Hamilton și George Russell obținând o remarcabilă dublă prezență pe podium, în spatele câștigătorului Max Verstappen de la Red Bull Racing, favoritul la titlu în acest sezon de Formula 1.

Spania s-a dovedit a fi un circuit favorabil pentru noile îmbunătățiri aduse mașinii Mercedes, permițându-le piloților să-și evidențieze adevăratul potențial. Pregătirile meticuloase ale echipei s-au dovedit a fi un real succes, rezultând într-un rezultat remarcabil. Wolff a vorbit despre importanța acestei realizări, afirmând că aceasta va servi ca o nouă referință, oferind o bază solidă pentru progresul următor.

Per ansamblu, Directorul executiv de la echipa Mercedes-AMG Petronas, Toto Wolff, este realist în privința provocărilor viitoare, dar rămâne optimist și hotărât să facă față competiției.

“Rezultatul din Spania a fost o recompensă binemeritată pentru eforturile tuturor celor de la Brackley și Brixworth de a aduce pachetul nostru de actualizare pe pistă. Am fost mulțumiți de performanța acestuia și va oferi o nouă bază pentru noi pe care să construim.

Dar trebuie să ne gestionăm și așteptările. A fost un circuit care s-a potrivit mașinii noastre și trebuie să ne așteptăm ca și competitorii direcți să fie mai puternici în următoarele curse. Diferența față de Red Bull este mare și va fi nevoie de multă muncă pentru a o reduce. Cu toate acestea, suntem pregătiți pentru provocare”, a afirmat Toto Wolff.

Wolff este îngrijorat în mod specific de caracteristicile circuitului din Montreal, în principal de liniile drepte lungi și curbele cu viteză redusă. El spune că aceste elemente nu vor favoriza mașina lor la fel de mult ca circuitul din Barcelona. Cu toate acestea, Wolff vorbește despre determinarea echipei de a-și maximiza rezultatele și privește cursa ca pe o oportunitate de a obține informații suplimentare despre performanța mașinii lor W14 și despre impactul îmbunătățirilor aduse acesteia, ceea ce îi poate ghida spre direcția lor de dezvoltare.

“Acum ne îndreptăm spre Montreal. Cu liniile drepte lungi și curbele cu viteză redusă, nu ne așteptăm ca acest circuit să se potrivească mașinii noastre la fel de bine ca în cazul circuitului din Barcelona.

Indiferent de ritmul real al mașinii din acest weekend, ne propunem să maximizăm rezultatul nostru. Caracteristicile circuitului vor oferi, de asemenea, oportunități suplimentare de a învăța despre W14 și de a contribui la stabilirea direcției noastră de dezvoltare”, a adăugat Wolff.