Ferrari a avut o revenire spectaculoasă la cele 24 de Ore de la Le Mans (24 Hours of Le Mans), în timp ce James Calado, Antonio Giovinazzi și Alessandro Pier Guidi, împreună cu mașina lor de curse cu numărul 51, au obținut o victorie surprinzătoare. Pentru prima dată din anul 1965, Ferrari a câștigat competiția de la Le Mans. Această victorie este a zecea pentru Ferrari, clasându-se pe locul trei în istoria acestui eveniment.

Într-o atmosferă de emoție și bucurie, piloții echipei Ferrari nu au putut ascunde entuziasmul lor după această cursă imprevizibilă.

“Sunt atât de emoționat, este de necrezut. O senzație minunată”, a spus Antonio Giovinazzi după terminarea cursei.

Cu aceeași încântare, James Calado a adăugat: “Mă simt uimitor. Încă nu am realizat pe deplin, emoțiile sunt cu adevărat ciudate. Sunt fericit pentru echipă. Este o realizare extraordinară și după atât de mult timp, acest moment va rămâne în istorie, cu siguranță!”

Pentru cea mai mare parte a cursei, lupta principală a fost între cele două mașini, Ferrari cu numărul 51 și Toyota Gazoo Racing Hypercar cu numărul 8. Cele două mașini și-au schimbat pozițiile constant, alternând între prima și a doua poziție de mai multe ori, iar fiecare a întâmpinat probleme care, la un moment dat, au dus la preluarea conducerii de către cealaltă echipă. Cursa a fost decisă în cele din urmă cu puțin sub două ore rămase, când mașina Toyota a avut un blocaj la roțile din spate și s-a rostogolit, provocând daune semnificative la partea din spate a mașinii.

Pascal Vasselon, directorul tehnic al echipei Toyota, a menționat că în timpul cursei au fost momente în care echipa lor a dominat echipa Ferrari. Cu toate acestea, într-unul dintre aceste momente de competiție, Ryo Hirakawa, unul dintre piloții Toyota, a lovit o veveriță. Acest impact ar fi încetinit mașina prin blocarea fluxului de aer, ceea ce a dus la supraîncălzirea motorului, speculează Vasselon.

Campionii en-titre de la Toyota, au trebuit să se mulțumească cu locul doi pentru această ocazie. Brendon Hartley, unul dintre piloții echipei Toyota, a vorbit despre efortul susținut și determinarea echipei lor, recunoscând faptul că au fost considerați outsideri în cea mai mare parte a cursei, având o mașină mai lentă. Hartley a menționat că au dat tot ce au avut mai bun, exprimându-și totodată susținerea față de Ryo Hirakawa, pilotul Toyota implicat în incident.

“Am dat tot ce am avut. Am fost echipa mai slabă astăzi și pentru cea mai mare parte a cursei am avut mașina mai lentă. Am avut o mică șansă la final datorită temperaturilor mai ridicate ale pistei, iar ultimele serii de tururi au fost probabil cele mai bune pe care le-am făcut vreodată.

Accidente se întâmplă, ar fi putut să se întâmple oricăruia dintre noi și s-au întâmplat cu mulți piloți de acolo. Îl susținem pe deplin pe Ryo. Scopul nostru a fost să concurăm la maximum și asta am și făcut”, a spus Brendon Hartley.