Marc Marquez, pilotul echipei Honda din competițiile MotoGP, a avut un alt accident de motocicletă duminică pe pista Marelui Premiu al Italiei de la Mugello, în turul cu numărul șase. El nu a reușit să termine ultimele patru Mari Premii la care a participat, în timp ce a ratat alte trei curse din cauza accidentărilor. Acesta a fost al treilea accident din acest sezon pentru Marquez, după ce a căzut în timpul Marelui Premiu al Franței, când se afla pe locul al doilea, și după ce și-a rupt degetul într-un accident pe pista din Portugalia.

Deși a pornit din poziția a doua pe grilă, Marquez a încheiat cursa doar pe locul al șaptelea. El a reușit să se lupte pentru un loc pe podium în cursa de duminică, dar a suferit un accident în al șasea tur, când se afla pe locul patru.

“Încercam să mă controlez în timpul cursei. Am ales pneurile moi, dar nu am atacat de la început doar pentru a păstra pneurile, și știam că poziția mea era a șasea sau a șaptea, și deja eram mai bine decât atât.

Dar am simțit o zguduire mare, deja în primul tur am avut parte de o blocare mai mare în virajul 10 și am fost aproape să cad și nu înțelegeam de ce. Asemănător cu Portimao.

Apoi am avut o altă blocare în acel viraj, la frânare. M-am dus prea larg, și acolo am făcut greșeala. Nu m-am înclinat mai mult decât de obicei, dar partea din afara liniei era cu mai mult noroi și am pierdut controlul roții din față”, a declarat Marc Marquez, cu privire la accidentul acestuia.

În ciuda dificultăților, Marquez rămâne rezilient, hotărât să persevereze și să meargă înainte. El spune că nu se preocupă prea mult de factorii externi sau de opinia celor din jur. În schimb, se concentrează pe propriile sale abilități și realizări anterioare, găsind inspirație în ceea ce știe că este capabil să facă. Totuși, Marc nu se aștepta să încheie cursa într-un astfel de mod, mai ales că accidentul s-a întâmplat destul de devreme în cursă, când credea că are controlul asupra vehiculului.

“Este dificil din punct de vedere mental, dar continui să merg înainte, îmi continui eforturile și nu mă interesează restul. Continui să merg pentru mine întrucât știu de ce sunt în stare să fac, am făcut-o în trecut și sper că o voi putea face și în viitor.

Nu mă așteptam să închei cursa în felul acela, mai ales atât de devreme, deoarece încercam să controlez multe aspecte din timpul acestei curse,” a spus Marquez.

Sezonul acesta nu a fost unul prea grozav pentru echipa Honda, care s-a confruntat cu un număr considerabil de accidentări. Doar weekend-ul acesta alți doi piloți Honda, Joan Mir, cu o accidentare la deget, și Alex Rins, care are fractura de picior, au fost scoși din competiție din cauza accidentărilor.

“Vineri a fost Mir. Ieri a fost Rins. Le doresc celor doi o recuperare rapidă. Azi a fost rândul meu. Norocul meu că am scăpat fără răni grave. Am încercat să mă controlez foarte mult aici, pentru că știu că într-un accident la viteze atât de mari, de obicei te rănești, la fel ca Mir și Rins”, a declarat Marc Marquez în legătură cu aceste accidentări.