Williams Racing este una dintre cele mai cunoscute echipe de curse din lume având o istorie impresionantă în motorsport. Fondată în anul 1977 de către Frank Williams și Patrick Head, echipa a reușit să cucerească numeroase titluri și victorii în competitiile de Formula 1, contribuind astfel la dezvoltarea și popularizarea acestui motorsport.

În perioada anilor 1990, Williams Racing si-a atins apogeul succesului, câștigând multiple campionate atât la nivel de piloți, cât și la nivel de constructori. Duo-ul de piloți format din Alain Prost și Damon Hill a dominat scena de Formula 1 la vremea respectivă, iar echipa a obținut un total de șapte titluri mondiale în decursul a zece ani.

Un aspect distinctiv al echipei Williams Racing este angajamentul sale față de inovație și tehnologie. Echipa a fost mereu la înălțimea tehnologiilor avansate din Formula 1, dezvoltând mașini de curse de înaltă performanță și îmbunătățind constant designul și aerodinamica monoposturilor sale. Williams Racing a fost una dintre primele echipe care a introdus sisteme avansate de telemetrie și simulatoare de curse, permițându-le piloților și inginerilor să analizeze datele și să îmbunătățească performanța acestora în timp real.

Un moment crucial pentru viitorul echipei a fost achiziționarea Williams Racing în 2020 de către Dorilton Capital, o companie de investiții cu sediul în Statele Unite. Această tranzacție a asigurat stabilitatea financiară echipei și a deschis noi oportunități pentru dezvoltare.

În timpul Marelui Premiu al Monaco din 2021, Williams a sărbătorit a 750-a participare a lor într-un Grand Prix. Pentru a marca această ocazie specială, Williams a lansat un concurs în care numele a 100 de susținători ai echipei au fost afișate pe mașina lor, Williams FW43B.

În sezonul 2014, Williams a făcut trecerea la motoarele Mercedes, recunoscute pentru puterea lor. Cele două echipe au semnat un contract pe termen lung în 2019, care se extinde până în sezonul de Formula 1 din 2025.

Pentru sezonul 2022, Russell a părăsit Williams pentru a se alătura echipei oficiale Mercedes, cu care Williams avea un acord de colaborare în cadrul programului lor de piloți juniori. Alex Albon, fost pilot al echipei Red Bull, a fost contractat pentru a-l înlocui pe Russell. Înainte de începerea sezonului, Williams a anunțat un parteneriat cu producătorul de baterii Duracell. Sezonul din 2022 a fost unul dificil pentru echipa Williams Racing în Formula 1, aceasta încheind competiția pe ultimul loc în clasamentul constructorilor, cu doar 8 puncte acumulate.

Pentru sezonul 2023, Williams a anunțat un parteneriat pe termen lung cu Gulf Oil. Contractul pilotului Albon a fost prelungit, iar acesta face echipă cu debutantul Logan Sargeant, care îl înlocuiește pe pilotul canadian Nicholas Latifi, care a plecat din echipă.