Circuitul de la Monza (Autodromo Nazionale di Monza) este unul dintre cele mai renumite circuite de Formula 1 din lume, fiind adesea considerat ca fiind sufletul și inima motorsportului italian. Situat la aproximativ 15 kilometri nord-est de Milano, circuitul a fost inaugurat în 1922 și este unul dintre cele mai vechi și mai rapide circuite din lume. Acesta este primul circuit unde au fost găzduite primele curse de Formula 1.

Circuitul este cunoscut pentru faptul că piloții pot ajunge la viteze extrem de mari și pentru faptul că este una dintre puținele piste din lume care mai au porțiuni cu suprafața din asfaltul original, ceea ce adaugă un element de risc și de adrenalină.

În timpul cursei, piloții ajung la viteze de peste 350 km/h, făcând din Circuitul Monza una dintre cele mai rapide piste din lume.

https://ro.wikipedia.org/wiki/Circuitul_Monza

Circuitul a fost supus unor modernizări și schimbări de-a lungul anilor, iar unele porțiuni ale pistei originale au fost înlocuite cu chicane și cu alte elemente de siguranță, pentru a face cursa mai sigură. Cu toate acestea, Circuitul Monza își păstrează farmecul și stilul tradițional, deși îmbunătățirile aduse au contribuit la creșterea siguranței și a confortului pentru piloți și fani.

Ferrari și Circuitul Monza sunt două entități puternic legate în lumea motorsportului, fabrica Ferrari este situată chiar în apropierea acestui circuit emblematic din Italia.

Ferrari a câștigat de 20 de ori Marele Premiu al Italiei, care este organizat pe acest circuit.

În fiecare an, fanii Ferrari vin în număr mare pe Monza pentru a-și susține echipa și pentru a trăi o experiență extraordinară la unul dintre cele mai importante evenimente din calendarul de Formula 1, Marele Premiu al Italiei.