Ricky Carmichael este unul dintre cele mai recunoscute nume din lumea sportului de motocross. Considerat de mulți ca fiind cel mai mare pilot din istoria acestui sport, Carmichael a dominat competițiile de motocross timp de mai mulți ani. Stilul său agresiv de pilotaj și abilitățile sale tehnice remarcabile l-au făcut o forță de neegalat pe pistele de motocross.

Ricky Carmichael este un american născut pe data de 27 noiembrie 1979 în Clearwater, Florida. Acesta a fost atras de motocross încă de la o vârstă fragedă și a început să concureze în cursele de pe plan local la vârsta de doar 5 ani. Talentul său natural și pasiunea pentru sport l-au ajutat să avanseze rapid și să obțină rezultate remarcabile în competițiile la clasa de juniori.

Carmichael a devenit cunoscut la nivel internațional odată cu participarea acestuia în Campionatul American de Motocross (AMA). În perioada 1997-2007, el a câștigat de șapte ori consecutiv titlul de campion la clasa 450cc în motocross, o performanță fără precedent în istoria acestui sport cu motor. În plus, Ricky a câștigat de cinci ori și campionatul AMA Supercross la clasa 450cc.

Ricky Carmichael este un pilot de motocross extrem de talentat, cu un palmares exceptional. Deține un record impresionant de 15 campionate AMA, inclusiv 10 în Motocross și cinci în Supercross. Cariera lui Carmichael se mândrește cu 150 de victorii în total, dintre care 102 în Motocross și 48 în Supercross. Totodată, Ricky a reușit în mod remarcabil să obțină două sezoane perfecte în Motocross, fără să sufere vreo înfrângere în 125 Supercross. Abilitățile și realizările excepționale ale lui Carmichael i-au adus de cinci ori premiul “Rider of the Year” al AMA.

Pe lângă cariera sa impresionantă în motorsport, Ricky Carmichael a avut și o carieră notabilă în NASCAR. În anul 2008, a debutat în NASCAR și a concurat în mod constant în East Series pentru echipa Ken Schrader Racing. Apoi, timp de trei ani, a participat în mod regulat în NASCAR Camping World Truck Series. În plus, Ricky a participat și în anumite curse din seria Xfinity, precum și în ARCA pentru echipa Turner în anii 2010 și 2011.

După retragerea sa din competiții, Ricky Carmichael a rămas activ în lumea motocrossului ca antrenor și consultant pentru piloții tineri. El și-a folosit experiența și cunoștințele acumulate din întreaga sa cariera de succes pentru a-i îndruma pe alții pe drumul către excelență. Carmichael a fondat și administrat “Ricky Carmichael University”, un program de instruire și pregătire pentru piloții de motocross de toate vârstele, indiferent de nivelul de experiență.

De asemenea, Ricky Carmichael a fost implicat în dezvoltarea de trasee pentru curse și în organizarea evenimentelor de motocross. El a contribuit la proiectarea și amenajarea pistelor pentru diferite competiții pe două roți. Prin intermediul acestor inițiative, Carmichael a continuat să promoveze și să îmbunătățească sportul de motocross chiar după retragerea sa în calitate de concurent.