Chase Elliott așteaptă cu nerăbdare să se întoarcă la Sonoma Raceway duminică. El a fost exclus dintr-o cursă la World Wide Technology Raceway după ce oficialii NASCAR au decis că a provocat intenționat un accident în care a fost izbit Denny Hamlin.

Pilotul Chevrolet-ului Hendrick Motorsports cu numărul 9, Chase Elliott, a fost exclus dintr-o cursă la World Wide Technology Raceway după ce oficialii au concluzionat că a provocat intenționat accidentul în care a fost implicat pilotul Denny Hamlin. Elliott a înțeles decizia NASCAR și a recunoscut caracterul nefericit al acestor circumstanțe. Chase Elliott a menționat că acest an a fost unul dificil pentru el și echipa acestuia, dar respectă decizia NASCAR și este încântat că Hamlin nu este rănit.

“Cred că, cu siguranță, a fost o circumstanță nefericită din multe puncte de vedere. Și urăsc că ne aflăm în această poziție în care suntem acum. Evident, a fost un an destul de nebun, chiar înainte de săptămâna trecută sau acum două săptămâni. Dar da, adică, urăsc că am pus echipa noastră, partenerii noștri, fanii și pe toți cei care fac ca totul să funcționeze într-o situație dificilă. Cu siguranță mă bucur că Denny e bine, și înțeleg decizia NASCAR și de ce au simțit că trebuie să o facă. Așa că respect totul”, a declarat Elliott într-o conferință de presă.

Înainte de acest incident, Elliott a lipsit deja de la șase curse din cauza unei accidentări suferite în timpul unei escapade de snowboarding. El speră că revenirea sa la Sonoma Raceway o să marcheze începutul unei prezențe mai constante în cadrul calendarul competițional. Elliott este concentrat asupra revenirii la competiții, găsirii unui ritm pe pistă și câștigării uneia dintre cele 11 curse rămase pentru a-și asigura un loc în playoff.

Elliott se află pe poziția a 28-a în clasament, cu o diferență de 98 de puncte față de linia de calificare pentru playoff-ul NASCAR. Pentru a se califica în post-sezon, o victorie este aproape necesară. Cu toate acestea, echipa Hendrick Motorsports a avut o abordare echilibrată în obținerea punctelor din etape în acest sezon, odată cu revenirea lui Elliott.

“Pentru mine personal, aștept cu nerăbdare să mă întorc la muncă și să încerc să intru într-un ritm, deoarece nu simt că am fost într-unul pe tot parcursul anului. A fost oarecum o cursă de stop și start în tot sezonul, din păcate. Dar așa cum o văd eu, mai sunt 11 curse rămase, și practic trebuie să câștigăm una dintre acestea pentru a ne califica în playoff. La asta mă concentrez în acest moment”, a spus Chase Elliott.