Într-o demonstrație de dominanță, Max Verstappen a cucerit prima poziție din Marele Premiu al Spaniei de la începutul competiției până la sfârșit, consolidându-și poziția de lider în campionatul mondial de Formula 1. Circuitul de la Barcelona-Catalunya a fost martorul performanței impresionante a lui Verstappen, care a dominat toate cele trei sesiuni de antrenamente și calificări. Trecând linia de sosire cu 25 de secunde înaintea celui mai apropiat rival, Lewis Hamilton de la Mercedes, Verstappen și-a extins avansul în clasamentul campionatului la un impresionant număr de 53 de puncte.

Nu doar că pilotul de la Red Bull, Max Verstappen, a obținut victoria, ci chiar a câștigat și un punct suplimentar pentru cel mai rapid tur al cursei din etapele finale. Această reușită îi consolidează și mai mult poziția în vârful clasamentului, lăsându-l pe coechipierul său, Sergio Perez, care a reușit să recupereze handicapul dat de poziția 11 din grila de start și să termine pe locul patru, în urmă clasamentului din campionat.

Max Verstappen a condus de departe această cursă, lăsându-și adversarii în urmă. Cu toate acestea, se pare că Mercedes a adus îmbunătățiri semnificative la mașina lor modernizată, iar modelul W14 s-a dovedit a fi a cu mult mai rapid decât Ferrari-ul lui Carlos Sainz, care a terminat pe locul cinci sau Aston Martin-ul lui Lance Stroll care a ocupat locul șase.

Lance Stroll a terminat în fața coechipierului său, Fernando Alonso, pentru prima dată în acest sezon. Alonso a întâmpinat dificultăți pe tot parcursul weekendului la cursa din Spania, cu toate acestea a reușit să obțină locul șapte.

Reflectând asupra cursei sale, Verstappen a vorbit despre ritmul mașinii sale, recunoscând că a fost satisfăcător, dar nu așa cum și-ar fi dorit. A evidențiat decizia strategică de a intra la boxe pentru a schimba pneurile cu compusul moale, ceea ce a îmbunătățit semnificativ manevrabilitatea și performanța mașinii.

“Ritmul era încă în regulă, dar nu am putut să creez o diferență mult mai mare, nu așa cum mi-aș fi dorit. Dar, desigur, am făcut numărul de tururi necesare pe anvelopele inițiale, iar apoi am intrat din nou la boxe pentru a monta anvelopele moi, care, de fapt, s-au simțit mult mai plăcut în timpul condusului”, a spus pilotul de la Red Bull, Max Verstappen.

Cu această performanță excepțională, drumul lui Max Verstappen către titlul de Campion Mondial din 2023 pare tot mai sigur.