La Marele Premiu al Spaniei, Lewis Hamilton a obținut cel mai bun rezultat al sezonului 2023 până în prezent, clasându-se pe locul doi, în timp ce Max Verstappen a terminat din nou pe primul loc. Atât Hamilton, cât și coechipierul său, George Russell, au reușit să mențină o viteză excelentă pe durata cursei de pe circuitul Spaniei, astfel încât au reușit să ocupe pozițiile doi și, respectiv, trei de pe podium. Cu toate acestea, Russell a fost aproape de o penalizare în primul tur dar scăpat.

George Russell a reușit să scape de o penalizare, în ciuda faptului că a tăiat primul chicane din primul tur al Marelui Premiu al Spaniei, conform declarațiilor lui Christian Horner. Acțiunile șoferului Mercedes au fost analizate în detaliu, dar nu s-a acordat nicio penalizare. Russell a demonstrat o abilitate impresionantă în apărarea poziției sale împotriva lui Sergio Perez, reușind în cele din urmă să ocupe locul trei la Circuitul Barcelona-Catalunya.

Într-un moment de încântare, Toto Wolff, directorul echipei Mercedes, și-a exprimat satisfacția cu privire la direcția de dezvoltare a echipei din cadrul competiției de Formula 1.

“Este un moment bun să vedem că direcția de dezvoltare este cea corectă. Trebuie doar să continuăm să ne străduim și, așa cum știți din timpurile noastre pe tur de pistă, suntem foarte buni la a munci din greu. Odată stabilită o direcție de setare a mașinii și o direcție de dezvoltare, mergem pur și simplu înainte cu încredere”, a spus Toto Wolff.

Lewis Hamilton a recunoscut diferența de performanță dintre echipa sa și a celor de la Red Bull, exprimând în același timp optimism în legătură cu eforturile în curs de desfășurare pentru îmbunătățirea performanțelor mașinii lor.

“Cu mașina actuală pe care o avem, nu cred că vom putea egala performanțele lor, dar lucrăm pentru a îmbunătăți mașina”, a explicat Hamilton.

Hamilton este de părere că unul dintre cele mai importante aspecte este să continue să obțină progrese semnificative în ceea ce privește îmbunătățirile aduse mașinii, cu scopul de a reduce decalajul față de rivalii lor pe parcursul acestui sezon. Lewis Hamilton și-a exprimat optimismul în legătură cu progresul echipei sale și a aspirațiilor lor de a concura cu echipa Red Bull în viitorul apropiat.

“Evident, probabil că și ei vor înregistra progrese pe parcursul anului, deci trebuie să le reducem avansul cu pașii mari pe care îi facem.

Red Bull sunt mult înaintea noastră și Max o să continue să câștige în acest an. Aceasta înseamnă că ei pot începe dezvoltarea pentru anul următor mult mai devreme decât toți ceilalți, dacă nu au făcut-o deja, și acesta este pericolul.

Sper ca cel puțin până la sfârșitul anului vom putea să îi provocăm. Pentru mine, este mai important să mă asigur că avem mașina pentru anul viitor pentru a-i putea provoca încă de la început”, a adăugat Lewis.