În timpul antrenamentelor de vineri pentru Marele Premiu al Spaniei, Frederic Vasseur a oferit detalii despre noua actualizare a echipei Scuderia Ferrari, subliniind că aceasta nu reprezintă o revizuire completă, ci mai degrabă o piatră de temelie sau doar un început pentru direcția lor de dezvoltare pentru modificările viitoare.

Directorul echipei Ferrari, Frederic Vasseur, a recunoscut că decizia de a introduce noua caroserie pentru mașinile de Formula 1 a fost una dificilă. Echipa a debutat cu caroseria modificată semnificativ în timpul weekendului Marelui Premiu al Spaniei.

Potrivit lui Vasseur, schimbarea în designul mașinii este văzută ca o oportunitate de a deschide noi uși pentru dezvoltările viitoare. Deși nu se așteptă la un salt uriaș înainte datorită acestei actualizări, el și-a exprimat optimismul în privința progresului potențial pe care acestă schimbare o poate aduce. Ferrari a avut un început dezamăgitor în acest sezon, având aspirații la titlu dar fără nici o victorie, în timp ce ehipa Red Bull a dominat primele curse cu șase victorii consecutive.

“Aceasta reprezintă o oportunitate de a deschide o nouă ușă pentru dezvoltările din viitor. Este promițător că am ales să mergem pe această cale, să vedem ce ne vor aduce săptămânile următoare. A fost o decizie dificilă”, a declarat Frederic Vasseur.

Vasseur a menționat că vor exista și alte actualizări în cursele următoare, oferind oportunitatea de a explora noi direcții pentru dezvoltarea mașinii. În ciuda faptului că nu se aștepta la o îmbunătățire semnificativă cu actualizare actuală, echipa totuși speră ca această modificare îi va ajuta să avanseze puțin.

“Din această actualizare, ne așteptăm la un pas înainte, nu la unul uriaș, de asemenea, să deschidem câteva porți pentru viitor.

Vor exista și alte actualizări în următoarele câteva curse, o oportunitate de a aborda o nouă direcție, dar chiar și cu aceasta, ne așteptăm să facem un pas înainte”, a spus Vasseur.