Esteban Ocon, pilotul de Formula 1 pentru Alpine Renault, a terminat pe locul al treilea la Marele Premiu de la Monte Carlo, oferind astfel o surpriză plăcută după ce Fernando Alonso de la Aston Martin a terminat pe locul doi, iar Max Verstappen de la Red Bull a câștigat Marele Premiu de la Monaco.

Întrebat despre părerea sa în legătură cu locul trei obținut, Ocon și-a exprimat bucuria și totodată a subliniat caracterul imprevizibil al curselor de Formula 1. Acesta a menționat faptul că o mică îmbunătățire a ritmului poate schimba complet desfășurarea unei curse. Ocon a considerat acest weekend ca fiind unul minunat pentru echipa sa și a evidențiat efortul continuu pe care îl depune echipa pentru a obține asemenea rezultate. El spera că această clasare pe podium va fi doar prima dintr-o serie de rezultate favorabile echipei Alpine.

“În acest moment, la cât de strânsă este competiția, un ritm puțin mai bun poate schimba complet weekend-ul tău. Acest weekend a fost unul minunat, o pregătire excelentă (din partea echipei). Așa cum am mai spus, continuăm să ne străduim. Nu ne oprim să credem. Sperăm că acesta este primul podium din multe altele”, a spus Esteban Ocon.

În ceea ce privește îmbunătățirile aduse mașinii, Ocon a fost precaut și a afirmat că echipa trebuie să rămână cu picioarele pe pământ și să continue să evalueze și performanța pe care o vor obține la următorul Mare Premiu de la Barcelona. A menționat că acel circuit de la Barcelona are caracteristici diferite față de Monte Carlo, dar per total a observat că mașina a avut o reacție mai bună și a avut mai multă încredere în ea încă de la începutul weekend-ului.

Ocon a afirmat că actualizările aduse mașinii erau de așteptat ca fiind unele minore, dar s-au dovedit a fi foarte benefice, și speră că acesta este doar începutul unei evoluții pozitive pentru echipă. Cu toate acestea, el a subliniat și necesitatea de a aștepta și de a evalua performanța lor în următoarea cursă pentru a obține o înțelegere mai clară a progresului adus mașinii.

“Aceasta este o pistă foarte diferită în ceea ce privește caracteristicile. Dar în mod clar, mașina a fost mult mai receptivă și astfel, am avut mult mai multă încredere în ea pentru a începe weekend-ul.

Am adus câteva actualizări. Se presupunea că vor fi destul de mici, dar tot ceea ce am făcut a mers în direcția corectă. Cu siguranță, s-a simțit bine și sper că acesta este începutul pentru ceva mai mare.

Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ și să vedem unde ne poziționăm săptămâna viitoare. Va fi un test bun”, a încheiat pilotul de la Alpine, Esteban Ocon.