Într-un spectaculos Mare Premiu al Monaco-ului, desfășurat în sezonul 2023 al Formulei 1, Max Verstappen a obținut o victorie impresionantă, extinzându-și avansul în clasamentul mondial. Cu toate că a întâmpinat provocări și a avut câteva incidente pe parcursul cursei din cauza unor averse de ploaie, Verstappen a reușit să-și mențină poziția de lider și să treacă primul linia de sosire. Odată cu această victorie, el și-a asigurat locul său în rândul celor mai buni piloți de Formula 1 din lume.

Max Verstappen a ieșit învingător la Marele Premiu de la Monaco, extinzându-și astfel avansul în clasamentul mondial cu 39 de puncte. Fernando Alonso a obținut locul doi pentru Aston Martin, în timp ce Esteban Ocon a ocupat a treia treaptă a podiumului pentru Alpine. Lewis Hamilton și George Russell au încheiat pe locurile patru și cinci pentru Mercedes.

Max Verstappen a condus fiecare tur, acesta fiind urmat de pilotul Fernando Alonso de la Aston Martin. În timpul unei averse puternice de ploaie Verstappen a atins zidul chiar înainte de a intra la boxe pentru a schimba pneurile intermediare. După cursă, pilotul de la Red Bull a declarat că zidul l-a ajutat să evite să intre în derivă și să piardă astfel victoria.

“Am blocat roțile din spate și nu am reușit să ies din această situație, așa că am încercat să o controlez prin puțin derapaj. Din fericire, zidul într-un fel a împiedicat mașina să alunece și mai mult”, a spus Verstappen.

Verstappen a mai lovit un zid cu nouă tururi înainte de final în secțiunea Swimming Pool, dar a reușit să continue fără prea multe probleme. Avansul lui Verstappen față de Alonso a depășit 10 secunde în turul 25, iar Ocon se afla la peste 17 secunde în spate.

Hamilton a intrat în boxe pentru a schimba pneurile cu unele dure chiar înainte de jumătatea curse.

După ce a întâmpinat trafic, avansul lui Verstappen a scăzut la 7 secunde, însă și-a recăpătat avantajul când a reușit să depășească ceilalți piloți și să se distanțeze din nou în prima jumătate a cursei.

Verstappen a câștigat în mod lejer, cu o diferență de 27 de secunde față de Alonso, Ocon, Hamilton și Russell. În spatele luptei dintre Gasly și Sainz, mașinile McLaren ale lui Norris și Oscar Piastri au depășit mașina lui Yuki Tsunoda, care avea probleme cu frânele, pentru a obține pozițiile a noua și a zecea în ultimele 10 tururi.

Max Verstappen a obținut la Monaco a 39-a victorie a sa din Formula 1 și a patra din anul 2023.