Pirelli este unul dintre cei mai mari producători de pneuri din lume și un furnizor important de pneuri pentru Formula 1. Compania a fost fondată în 1872 în Milano, Italia și are o istorie îndelungată în producția de pneuri premium de înaltă calitate.

Pirelli a început să furnizeze pneuri pentru Formula 1 în 1950 și a devenit furnizorul oficial al sportului în 2011. În calitate de furnizor oficial de pneuri, Pirelli furnizează echipelor de Formula 1 pneuri dezvoltate și testate, conforme cu reglementările în vigoare.

Pneurile Pirelli pentru Formula 1 sunt produse în Italia și sunt dezvoltate utilizând cele mai recente tehnologii și materiale disponibile, acestea sunt concepute pentru a fi ușoare, durabile și rapide, oferind aderență și performanțe superioare pe parcursul întregului sezon.

Pirelli lucrează îndeaproape cu echipele de Formula 1 pentru a dezvolta pneuri personalizate care se potrivesc perfect cu caracteristicile mașinilor și ale circuitelor de curse.

În plus, înainte de a fi distribuite, pneurile sunt testate pe pistele de testare și în condiții extreme pentru a se asigura că acestea se comportă corespunzător în toate condițiile meteo din timpul unei curse.

Pentru sezonul 2021, Pirelli a introdus o nouă gamă de pneuri, care include compuși de cauciuc moale, mediu și dur. Aceste pneuri sunt mai largi și au o suprafață de contact mai mare cu drumul decât pneurile utilizate anterior, permițând mașinilor să atingă viteze mai mari în linie dreaptă și să efectueze viraje mai rapide. De asemenea, Pirelli a introdus un nou sistem de identificare a pneurilor, care include benzi de culori pentru a facilita diferențierea între compușii din cauciuc.

Compania Pirelli are o gamă largă de produse, de la pneuri pentru autoturisme până la pneuri pentru mașini de curse și este recunoscută pe plan internațional pentru calitatea și durabilitatea produselor sale.