Lewis Hamilton a încercat noul model al mașinii de curse Mercedes W14 în timpul sesiunilor de antrenament dinaintea Marelui Premiu de la Monaco. Hamilton este recunoscător echipei pentru modificările aduse, dar spune că mașina mai trebuie îmbunătățită pentru ca actualizările modelului W14 să aducă o performanță competitivă. Mașina a suferit modificări la suspensia față, podea și caroserie.

În timpul sesiunilor de antrenament, Hamilton a obținut inițial al treilea cel mai rapid timp, dar a coborât pe locul șase în a doua sesiune. Pilotul și-a exprimat recunoștința față de echipa acestuia pentru munca lor în proiectarea și dezvoltarea mașinii.

“În general, am avut o zi uimitoare, mi-a plăcut foarte mult să conduc. Vreau să spun un mare mulțumesc tuturor celor din fabrică, deoarece construirea, proiectarea și dezvoltarea unei mașini nu este o sarcină ușoară și toată lumea a depus atât de mult timp și ore de muncă grea pentru a ne aduce la acest nivel.

Sunt fericit că am reușit să o menținem pe pistă și cred că am obținut multe date pentru ei”, a spus Hamilton.

Hamilton a menționat că, deși nu au fost atât de aproape precum sperau, a putut simți îmbunătățirile aduse mașinii și este recunoscător pentru acestea. Totodată, Hamilton a subliniat necesitatea de a continua să aducă noi modificări pentru a putea obține mai multă performanță de la mașină.

“Acesta nu este locul potrivit pentru a testa o îmbunătățire, dar în general mașina se simțea bine. A fost păcat că nu am fost atât de aproape precum speram, dar cu siguranță am simțit îmbunătățirile și sunt recunoscător. Trebuie doar să continuăm să muncim din greu pentru a vedea dacă putem scoate și mai mult din această mașină”, a încheiat campionul Lewis Hamilton din echipa Mercedes.

Toto Wolff, directorul echipei Mercedes de Formula 1, a încercat să gestioneze așteptările și să împiedice fanii să devină prea optimiști, afirmând că upgrade-urile nu vor fi o “soluție miraculoasă”. În momentul de fată, Mercedes se afla pe locul trei în clasamentul constructorilor, la șase puncte în spatele Aston Martin și la 128 de puncte în spatele Red Bull.