Oficialii NASCAR au confirmat miercuri că pilotul Alex Bowman a primit autorizația medicală de a reveni în competiție, iar echipa sa, Hendrick Motorsports a declarat că Alex se va întoarce în Cup Series în acest weekend la Charlotte Motor Speedway.

Alex Bowman este un pilot de curse în cadrul competiției NASCAR, cunoscut pentru participarea sa în Cup Series și pentru faptul că pilotează bolidul cu numărul 48 al echipei Hendrick Motorsports. A câștigat popularitate și respect în lumea motorsportului datorită talentului său și rezultatelor remarcabile obținute în cariera sa de pilot de curse.

În ciuda unei fracturi de vertebră suferite într-un accident în luna aprilie din acest an, Bowman și-a demonstrat determinarea și dorința de a reveni cât mai rapid în competiție. Datorită unei recuperări eficiente și a obținerii autorizației medicale necesare, el se întoarce pentru a participa la cursele NASCAR.

Bowman a lipsit în ultimele patru curse din cauza unei fracturi de vertebre suferite într-un accident pe 25 aprilie. El a oferit primele informații referitoare la recuperării sale pe 14 mai la Darlington Raceway, spunând că nu are un termen precis pentru o posibilă revenire.

Echipa Hendrick Motorsports a solicitat posibilitatea de a evalua recuperarea pilotului lor printr-o sesiune specială de teste. Oficialii NASCAR au aprobat această cerere ca parte a evaluării medicale, iar Bowman a condus o mașină de curse marți la North Wilkesboro Speedway, locul unde a fost desfășurată cursa NASCAR All-Star din weekendul trecut.

Bowman a declarat la Darlington că se aștepta ca cel mai mare disconfort provocat de  leziunile de la spate să provină de la strângerea centurilor de siguranță și de la mișcările bruște sau impacturile de pe pistă, cum ar fi loviturile sau căderea mașinii de pe cric în timpul opririlor la boxe. Testul de marți a avut scopul de a confrunta aceste preocupări, iar echipa a indicat că Bowman a condus 170 de tururi fără a raporta urme de durere.

“Este o încurajare pentru toți să îl avem pe Alex revenind în mașina No. 48 în acest weekend pe pista noastră de acasă. El este încă pe locul 17 în clasament, ceea ce spune multe despre performanța echipei de la începutul anului. Alex a lucrat din greu pentru a se recupera și a reveni puternic, iar eu mă aștept să continue să aibă un sezon de calitate la acest campionat”, a declarat Rick Hendrick, proprietarul Hendrick Motorsports, într-un comunicat din ziua de miercuri.

Jeff Andrews, președintele și directorul general al Hendrick Motorsports, a descris pilotul de curse Josh Berry ca fiind un adevărat profesionist. El a menționat că talentul și munca depusă de Josh au permis echipei să continue să funcționeze la un nivel ridicat în timpul perioadei de recuperare a lui Alex. Andrews a subliniat faptul că munca excelentă depusă de Josh chiar și în circumstanțe dificile nu poate fi apreciată suficient.

“Josh este un adevărat profesionist. Talentul și munca lui au permis echipei să continue să funcționeze la un nivel ridicat în timp ce Alex se recupera. Nu putem spune destule despre munca excelentă pe care a făcut-o în condiții dificile. Suntem recunoscători lui Josh și partenerilor noștri de la JRM pentru sprijinul acordat”, a declarat Jeff Andrews, președinte și director general al Hendrick Motorsports.