Francesco Bagnaia a suferit o fractură la gleznă, dar nu va rata cursa de MotoGP din Italia. Această rănirea a survenit în timpul Marelui Premiu al Franței la Le Mans, în urma unei coliziuni cu Maverick Vinales.

“Deoarece Bagnaia resimțea încă dureri la glezna dreaptă în urma accidentului de duminică din Franța, a fost supus unor teste suplimentare la Misano, unde i s-a diagnosticat o mică fractură parțială a osului gleznei. Această mică accidentare nu îi va împiedica participarea în următorul Mare Premiu al Italiei”, a anunțat Ducati.

MotoGP se întoarce pentru etapa a șasea la Mugello pe 11 iunie. Bagnaia a câștigat cursa de la Mugello anul trecut și ocupă în prezent prima poziție în clasamentul MotoGP, cu 94 de puncte. Marco Bezzecchi se află la doar un punct în spatele lui și va încerca să preia conducerea campionatului.

Accidentarea lui Bagnaia este o nouă lovitură pentru Ducati, al cărui alt pilot, Enea Bastianini, nu a concurat încă într-un Mare Premiu din acest an din cauza unei fracturi a omoplatului suferite în urma unei căzături de la Luca Marini.

Francesco Bagnaia a declarat recent că toate motocicletele de pe grila de start sunt în prezent competitive, ceea ce este rău pentru siguranța din MotoGP. Aceasta se datorează faptului că regulamentele tehnice sunt mai corecte ca niciodată, oferind chiar și echipelor satelit o șansă la victorie.

Această declarație a stârnit o întreagă controversă în mediul online și nu numai, motiv pentru care Francesco a simțit nevoia de a oferi câteva clarificări asupra declarației pe care a făcut-o.

“Ce a fost publicat a fost scos din context din cauza interpretărilor făcute de unii oameni. Mi s-a pus întrebarea despre siguranță și motivul creșterii accidentelor și încercam doar să fac o analogie, și să spun că asta nu s-a întâmplat înainte”, a declarat Bagnaia.

“Cred că acum mulți ani era mai puțin contact pentru că exista o diferență mare între piloții de top și ceilalți. Acum lucrurile sunt mult mai strânse. Am venit în MotoGP cu o echipă satelit. Cum aș sugera să se creeze o distanță între motocicleta echipei de fabrică și cea a echipei satelit?” a încheiat Francesco Bagnaia.