Directorul tehnic al echipei Aston Martin de Formula 1, Dan Fallows, oferă insight-uri în ceea ce privește abordarea și obiectivele echipei Aston Martin pentru sezonul curent. El spune despre strategia și mentalitatea echipei la momentul de față, aceștia se concentrează asupra optimizării timpilor de tur și a performanței mașinilor pe diferite circuite din curse. Fallows sugerează că, în loc să se concentreze exclusiv pe viteză și a performanței DRS asemenea echipei Red Bull, ei preferă să se axeze pe obținerea celui mai rapid timp de tur general. Cu toate că sunt conștienți de acțiunile competitorilor, Dan Fallows e de părere că e mai important menținerea propriului lor stil de abordare a curselor.

“Ne străduim să optimizăm timpul nostru pe fiecare circuit la care participăm. Trebuie să fim conștienți și de ceea ce fac ceilalți, deoarece nu dorim să fim mult în urma vitezei maxime.

Dar, sincer, încercăm să ne concentrăm pe ceea ce credem că este cel mai rapid timp de tur absolut și de ce considerăm că este și cea mai rapidă cursă. Acesta a fost cu adevărat focusul nostru, în loc să ne concentrăm pe ceea ce fac ceilalți din jurul nostru”, a spus directorul tehnic al echipei Aston Martin de Formula 1, Dan Fallows.

În ceea ce privește șansele lor de a câștiga acest sezon, Fallows își exprimă optimismul, însă rămâne realist în privința situației actuale a echipei. El recunoaște că anumite circuite pot oferi oportunități unice, precum circuitul de la Monaco, unde caracteristicile specifice ale mașinilor pot juca un rol important. Cu toate acestea, principalul obiectiv al echipei este maximizarea performanței mașinii lor în cel mai scurt timp posibil, cu speranța de a obține rezultatele dorite cât mai rapid posibil.

“Aș fi încântat să spun că o victorie este posibilă în acest sezon. Dar sincer, cred că suntem realiști în privința situației noastre din momentul actual. Focalizarea noastră este cu adevărat pe maximizarea performanței pe care o putem obținem de pe mașină în cel mai scurt timp posibil. Vom vedea ce fel de recompense aduce acest lucru.

Există evident circuite pe care cursele nu se desfășoară în modul așteptat, uneori mașinile au caracteristici particulare care pot juca un rol. De exemplu, la Monaco, la circuite de genul acesta”, a adăugat Fallows.

Dan Fallows consideră că echipa trebuie să mențină un echilibru între sezonul curent și dezvoltarea mașinii pentru anul viitor. În timp ce își propun să înceapă lucrul la mașina anului viitor cât mai devreme posibil, sunt conștienți să nu sacrifice succesul potențial al sezonului în desfășurare. Echipa intenționează să colecteze date și actualizări de la mașina curentă pentru a contribui la evoluția mașinii din anul viitor.

“Cu siguranță, dorim să începem cât mai devreme posibil lucrul la mașina anului viitor. Scopul nostru este să ne asigurăm că nu sacrificăm mașina din acest an pentru mașina din anul viitor. În mod inevitabil, va reprezenta o formă de evoluție a mașinii din acest an.

Deci, tot ceea ce putem face pentru a obține date, pentru a obține actualizări la mașina din acest an, cu siguranță va influența acest proces. Dar da, vom căuta să începem cât mai devreme posibil”, a concluzionat directorul tehnic al echipei Aston Martin de Formula 1, Dan Fallows.