La aniversarea de 100 de ani a cursei de 24 de ore de la Le Mans, în luna iunie, Bosch Engineering și Ligier Automotive vor lansa primul lor bolid de curse pe hidrogen, numit Ligier JS2 RH2.

Colaborarea dintre Ligier Automotive și Bosch are ca scop dezvoltarea unui vehicul performant cu un motor pe bază de hidrogen, care să ofere dinamica și experiența de condus echivalentă cu cea a mașinilor sport alimentate cu benzină convențională. Vehiculul, numit JS2 RH2, este inspirat de modelul Ligier JS2, care a obținut locul doi la Le Mans în anul 1975.

JS2 RH2 va fi echipat cu trei rezervoare integrate de hidrogen și va fi propulsat de un motor cu ardere internă V6 convertit. Bosch este responsabil de supravegherea conceptului general al vehiculului, inclusiv motorul, rezervoarele de stocare a hidrogenului și măsurile de siguranță. Ligier va gestiona arhitectura vehiculului, integrarea sistemului H2 și răcirea.

Președintele Ligier Automotive, Jacques Nicolet, subliniază angajamentul companiei de a oferi soluții inovatoare pentru a face față provocărilor viitoare din industria auto. Ei își propun să ofere o nouă alternativă de dezvoltare pentru vehiculele din motorsport performante prin integrarea noilor surse de energie și celor mai noi tehnologii.

“Ca producător de mașini de curse și vehicule speciale, trebuie să furnizăm inovații pentru a răspunde provocărilor de mâine și pentru a oferi motorsportului și vehiculelor de performanță o nouă cale de dezvoltare.

Acest proiect face parte din strategia Ligier Automotive de a deveni un partener preferat al producătorilor auto în integrarea noilor energii și tehnologii”, a spus Jacques Nicolet.

Dr. Johannes-Jorg Ruger, președintele Bosch Engineering GmbH, evidențiază rolul lor ca furnizor de servicii de inginerie, concentrat pe explorarea diferitelor opțiuni tehnice pentru mobilitatea neutră din punct de vedere climatic. Ei consideră că propulsia cu hidrogen are un potențial semnificativ, în special în contextul motorsportului și al mașinilor sport de performanță.

“Ca furnizor de servicii de inginerie, suntem deschiși la tehnologie și considerăm că este responsabilitatea noastră să explorăm diferitele opțiuni tehnice pe calea mobilității neutre din punct de vedere climatic și să dezvoltăm cea mai bună soluție în fiecare caz, pentru toate cerințele clienților noștri din întreaga lume.

În acest context, propulsia cu hidrogen are un mare potențial, în special în motorsport și pentru mașinile sport de performanță”, a spus Dr. Johannes-Jorg Ruger.

Această colaborare semnifică eforturile comune ale Ligier Automotive și Bosch de a împinge limitele tehnologiei auto și de a contribui la avansarea vehiculelor durabile și performante.