Circuitul Red Bull Ring este un circuit modern de motorsport situat în Spielberg, Austria. Cunoscut inițial sub numele de Österreichring, circuitul a găzduit primul său Mare Premiu în 1970 și de-a lungul anilor, a suferit mai multe transformări pentru a deveni circuitul ultramodern de astăzi. Acest circuit de curse este considerat unul dintre cele mai frumoase circuite din lume, având o panoramă pitorească cu o vedere impresionantă a Munților Styria. Circuitul are o lungime de 4,326 km (2.688 mile) și o capacitate de 105.000 de locuri pentru spectatori. Red Bull Ring dispune de 10 viraje, cea mai lungă linie dreaptă măsurând aproximativ 626 de metri.

După ce circuitul a fost achiziționat de Dietrich Mateschitz, proprietarul Red Bull, în 2004, acesta a suferit un redesign complet, finalizat în 2011. Noul traseu a păstrat multe dintre caracteristicile originale ale circuitului, inclusiv celebra urcare în primul viraj, dar a adăugat noi secțiuni care au oferit mai multe oportunități de depășire.

Circuitul este cunoscut pentru peisajele sale pitorești și virajele intense, cu schimbări de elevație pe tot parcursul traseului, ceea ce îl transformă într-o provocare unică pentru piloți. Red Bull Ring este relativ scurt în comparație cu alte circuite din calendarul Formula 1, măsurând doar 4,326 kilometri, dar reușește totuși să impresioneze prin porțiuni drepte rapide și virajele strânse.

Cea mai faimoasă caracteristică a circuitului este urcarea în pantă către primul viraj, care pune accent pe puterea și aerodinamică mașinii. Virajul cunoscut sub numele de “Red Bull Mobile”, oferă o oportunitate excelentă de depășire, la fel și virajul doi, care duce către o linie dreaptă în pantă.

Sectorul central al circuitului este caracterizat de o serie de viraje rapide și fluide, în timp ce sectorul final este mai tehnic, cu o serie de viraje strânse și lente care duc către linia de finish.

Red Bull Ring are o reputație pentru cursele captivante pe care le organizează, iar distanța redusă a fanilor din tribune față de pistă creează o atmosferă unică. În ultimii ani, circuitul a oferit câteva curse memorabile, inclusiv Marele Premiu al Austriei din 2018 și 2019, ambele câștigate de Max Verstappen, pilotul echipei Red Bull Racing din Formula 1.

Pe lângă Marele Premiu al Austriei, Red Bull Ring găzduiește și alte evenimente de motorsport pe tot parcursul anului, inclusiv campionatele DTM și Formula 2, precum și diverse serii naționale și internaționale.

Începând cu anul 2022, circuitul a suferit mici modificări pentru a se adapta competițiilor de motociclism, inclusiv MotoGP, prin introducerea unei șicane la virajul 2. Cu toate acestea, traseul actual va rămâne neschimbat pentru cursele de mașini, inclusiv Formula 1 și alte serii de curse auto.