Lewis Hamilton, unul dintre piloții de Formula 1 de la echipa Mercedes, a avut o performanță impresionantă la Marele Premiu de la Miami, terminând cursa pe locul 6 după ce a plecat de pe locul 13 din grila de start. Hamilton a descris ultima parte a cursei ca fiind o îmbunătățire semnificativă față de cursa dificilă din Baku, din weekend-ul anterior cursei de la Miami, în care a regresat. Hamilton fost demoralizat în timpul cursei pe durata sprintului, dar a fost încântat să aibă viteză și să vadă progres la Marele Premiu din Miami.

“A fost mega să fiu într-o poziție. În cursa sprintului și în cursa precedentă, mergeam înapoi și este demoralizant când regresezi. Dar a fost grozav să avem viteză, să vedem mașinile din față și să vedem progresul, știind că vom lupta cu oamenii”, a declarat Hamilton.

Hamilton era entuziasmat să lupte cu alte mașini și a avut câteva depășiri remarcabile în timpul cursei. A prins Ferrari-ul din urmă și a fost impresionant de faptul că aceștia au fost rapizi pe o singură tură, dar nu a fost sigur ce se întâmpla cu ei în restul cursei. Hamilton crede că, dacă ar fi fost calificat unde ar fi trebuit, ziua sa ar fi fost mai bună.

“Am avut câteva depășiri excelente, acesta este lucrul pentru care trăiesc.

A fost minunat să văd Ferrari-ul în față și să-l ajung treptat. Este cu adevărat impresionant că sunt atât de rapizi pe o singură tură, dar nu știu ce s-a întâmplat în cursa lor. Dar să vin de pe locul 13 și apoi să mă lupt cu ei a fost grozav. Cred că dacă m-aș fi calificat unde ar fi trebuit să mă calific, aș fi avut o zi mult mai ușoară și mai lină”, a adăugat Hamilton.

“Dar prefer zile ca aceasta în care există o oarecare adversitate și trebuie să te concentrezi și să livrezi, așa că este distractiv să faci asta”, a concluzionat pilotul Mercedes, Lewis Hamilton.