În timpul carierei sale, Michael Schumacher a câștigat un total de 91 de curse de Formula 1. Pe perioada în care a activat ca pilot, Schumacher a stabilit multe alte recorduri, cum ar fi cel mai mare număr de pole positions (68) și cele mai multe podiumuri (155). Astfel, el a fost pilotul cu cele mai multe victorii până la retragerea sa din Formula 1 din anul 2012, la vârsta de 43 ani. Aceste recorduri au fost ulterior depășite de pilotul englez de Formula 1, Lewis Hamilton, care a câștigat până în prezent, 103 curse de Formula 1, 103 pole positions și 192 podiumuri.

Schumacher s-a născut pe 3 ianuarie 1969 în Hürth, Germania. A început să conducă mașini de curse de la o vârstă fragedă, iar în 1988 a intrat în lumea Formulei 1. În primii ani de carieră, Schumacher a pilotat pentru echipe precum Jordan, Benetton și Mercedes, dar a ajuns la apogeul carierei sale când a devenit pilot pentru Ferrari în 1996.

Cu Ferrari, Schumacher a obținut cele mai mari succese ale sale. El a câștigat primul său titlu de campion mondial în 1994, urmat de încă unul în 1995. Apoi, el a devenit campion mondial pentru a treia oară în 2000, și a continuat să câștige încă patru titluri mondiale pe parcursul carierei sale de pilot Formula 1, în anii 2001, 2002, 2003 și 2004.

Schumacher a fost recunoscut și pentru abilitățile sale tehnice și capacitatea acestuia de a dezvolta mașini de curse. În timpul anilor petrecuți la Ferrari, el a lucrat îndeaproape cu inginerii și designerii echipei pentru a dezvolta o mașină de curse care să-i permită să câștige titluri mondiale. Acest lucru a dus la crearea legendarului model Ferrari F2004, care a fost considerat unul dintre cele mai bune vehicule de Formula 1 din toate timpurile.

În afară de succesul său în Formula 1, Schumacher a fost, de asemenea, un om de afaceri de succes și a dezvoltat relații strânse cu numeroase companii, precum Mercedes-Benz și Hugo Boss.

Din păcate, cariera lui Schumacher a fost întreruptă în 2013, când a suferit un grav accident de schi în timpul unei vacanțe în Alpii francezi. El a suferit leziuni cerebrale grave și a fost în comă timp de mai multe luni. De atunci, viața lui Schumacher a fost ținută în secret de familie, iar puține informații despre starea sa de sănătate au fost făcute publice. În 2019, soția sa, Corinna Schumacher, a declarat că Michael “este în cele mai bune mâini” și că familia sa este “alături de el în fiecare clipă a zilei”.

Michael Schumacher a fost unul dintre cei mai cunoscuți piloți de Formula 1, cu realizări impresionante pe parcursul carierei sale. Prin abilitățile sale de conducere și pasiunea pentru motorsport, el a câștigat nu mai puțin de 7 titluri de campion mondial și a stabilit numeroase recorduri care au inspirat și continuă să inspire generații de piloți și fani ai curselor de mașini. Deși a avut un accident tragic de schi în 2013 care l-a afectat grav, lăsându-l cu sechele, el rămâne unul dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din istorie.