James Deane este un nume care a devenit sinonim cu drifting-ul în ultimii ani. Pilotul irlandez a dominat acest sport, câștigând trei campionate consecutive de Formula Drift între 2017 și 2019, precum și multiple campionate europene de drifting. Deane este un pilot de drifting extrem de talentat din comitatul Cork, Irlanda. Și-a început cariera în cursele de go-kart la vârsta de 10 ani și a progresat rapid către cursele cu mașini. A câștigat primul său eveniment de drifting profesionist la vârsta de 15 ani, ceea ce l-a făcut cel mai tânăr câștigător de competiții de drifting profesionist din lume la acea vreme.

Succesul lui Deane în Irlanda a atras atenția echipelor internaționale de drifting, iar el a început să concureze în campionatele europene de drifting. În 2014, el a câștigat primul său campionat european de drifting, urmat de o a doua victorie în campionatul din 2015 și încă o altă victorie în 2016.

În 2017, Deane și-a făcut debutul în campionatul Formula Drift din Statele Unite, unde a devenit rapid un adversar de temut chiar și pentru piloții cu vechime. El a câștigat primul său campionat chiar în sezonul  în care a debutat și a continuat să câștige campionatul Formula Drift din nou în 2018 și 2019, devenind primul pilot din istoria acestui sport care a câștigat trei campionate consecutive.

Succesul lui Deane în campionatul Formula Drift este unul extrem de important deoarece acesta este unul dintre cele mai prestigioase campionate de drifting din lume. Campionatul este cunoscut pentru traseele sale dificile și concurența acerbă din fiecare an, iar câștigarea acestuia necesită o combinație de abilități, strategie și determinare. Cele trei victorii consecutive ale lui Deane în acest campionat sunt o dovadă a abilităților sale de pilot, precum și a capacității sale de a se adapta la noi trasee și adversari.

Pe lângă succesul său în Formula Drift, Deane a câștigat și numeroase alte competiții de drifting din întreaga lume, inclusiv Campionatul European Drift Allstars, Campionatul Britanic de Drift și Campionatul Irlandez de Drift. El a mai concurat și la alte evenimente din Japonia, unde a câștigat respectul unora dintre cele mai importante nume din acest sport.

În afara pistei de curse, James Deane este un ambasador modest și dedicat al acestui sport, fiind foarte respectat atât de colegii săi de pe pistă, cât și de fanii driftului de pretutindeni.