Campionul MotoGP, Marc Marquez s-a întors la echipa Repsol Honda pentru Marele Premiu al Franței după ce a fost absent de la cursele anterioare din cauza unei fracturi la degetul mare, suferită în urma unei coliziuni cu Miguel Oliveira în Portugalia. Marquez și-a exprimat recunoștința față de echipa sa medicală pentru sfaturile lor pline de profesionalism și a subliniat importanța faptului că a fost necesar să permită vindecarea completă a leziunii înainte de a se întoarce pe pistă.

Marquez a dat asigurări că este complet concentrat și pregătit să meargă mai departe în pofida acestei accidentări, deoarece aceasta s-a vindecat complet. Marquez așteaptă cu nerăbdare Marele Premiu al Franței și este hotărât să concureze la potențialul său maxim.

“Sunt foarte fericit să mă întorc în echipa Repsol Honda, sunt gata să mă urc din nou pe motocicletă. În primul rând, vreau să-i mulțumesc echipei mele medicale pentru profesionalismul de care au dat dovadă și pentru sfaturile lor din ultimele săptămâni. Desigur, ca pilot, îți dorești mereu să te întorci cât mai curând posibil pe pistă, dar cu o accidentare ca aceasta, este foarte important să îi acorzi timp să se vindece.

Acum sunt aici și sunt complet concentrat pe pilotare, nu am nicio grijă legată de accidentare, deoarece aceasta s-a vindecat complet. Să vedem ce aduce Marele Premiu al Franței și, cel mai important, să lucrăm la potențialul nostru maxim”, a declarat Marquez.

Marc Marquez este un motociclist profesionist din Spania, care concurează în Campionatul Mondial de MotoGP. Acesta s-a născut pe 17 februarie 1993, în Cervera, Lleida, Spania. Marquez este considerat unul dintre cei mai mari motocicliști din toate timpurile, având la activ numeroase victorii și recorduri. El și-a început cariera în curse la o vârstă fragedă, când a câștigat primul său Campionat Spaniol la vârsta de 15 ani. A debutat la MotoGP în 2013 cu echipa Repsol Honda și a câștigat primul său titlu de campion mondial în același an, devenind cel mai tânăr campion din istoria MotoGP.