Max Verstappen este profund dezamăgit de noul format Sprint din cursele de Formula 1, și cere ca acesta să fie “anulat în întregime”. În debutul său la Marele Premiu al Azerbaidjanului din acest weekend, Verstappen, a terminat pe locul trei în cursa Sprint, în spatele coechipierului său Sergio Perez și a pilotului Ferrari Charles Leclerc.

Verstappen, care este pilotul favorit la obținerea titlului de campion pentru acest sezon de Formula 1, a fost cel mai vocal critic printre piloți al noului format, care urmează să fie utilizat la fiecare dintre cele șase weekend-uri de Sprint programate pentru sezonul din 2023.

Noul format a adăugat o a doua sesiune de calificări, special pentru a stabili grila de start pentru cursa Sprint scurtată, în locul celei de-a doua sesiuni de antrenament din ziua de sâmbătă.

“Este important să revenim la ceea ce avem și să ne asigurăm că fiecare echipă să aibă șansa să lupte pentru victorie, asta trebuie să încercăm să urmărim, în loc să încercăm să implementăm toată acest spectacol artificial”, a declarat Verstappen.

“Am fost plictisit de calificările de astăzi, sincer să fiu. Îmi place să am parte calificări în care îți pui toate aptitudinile în joc, și așa a fost în cazul de ieri, mi-a plăcut bineînțeles. Și apoi trebuie să o faci din nou astăzi, adică ‘Doamne, încă o calificare’, pur și simplu nu mă bucur prea mult de asta”, a încheiat Max Verstappen.