Cine spune că nu poţi face mai multe lucruri concomitent, mai are de învăţat. Pilotul de curse Adrian Teslovan ne demonstrează că se poate să fii un tată bun, să ai un job de succes, şi să participi la etape din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri al României.

Adrian Teslovan este un pilot de raliuri și manager român, care și-a început pasiunea pentru motorsport în jurul vârstei de 24 ani, în Miercurea Ciuc, unde a crescut, prin participarea la cursele de raliu locale. Are în palmares titluri de campion naţional la clasă, dar şi titluri de vicecampion. Este organizator şi coach pentru fiica sa, Alexandra Teslovan, care reuşeşte să îi calce pe urmele tatălui ei.

În acest interviu vom vedea ce calităţi trebuie să aibă un pilot de raliu, ce se află în agenda lui Adrian Teslovan pentru acest sezon competiţional şi ce consideră că ar trebui schimbat pe şoselele din România.

 

1. De unde ai această pasiune pentru motoare?

“Nu ştiu exact să o identific, nu a fost vorba de un părinte apropiat sau ceva asemănător. Fiind din Miercurea Ciuc, erau în localitate câteva echipaje care mergeau la curse. Avea loc raliul în fiecare an, aşa am rămas eu cu dorinţa. Am început pe la 24-25 ani, dar după câţiva ani am întrerupt participările din lipsă de buget. Am avut şi o relocare cu jobul şi efectiv, incapacitatea de a avea buget a avut un efect. A mai contribuit şi o experienţă uşor neplăcută cu un partener care m-a lăsat cu o gaură în buget, toate cumulate au avut un efect.”

2. Ţi-a fost teamă la început?

“Nu, deloc. Visam lucrul ăsta. Poate emoţii la început, dar cam atât.”

3. Ce calităţi trebuie să aibă un pilot de raliu?

“În primul rând, perseverenţa. E un sport de performanţă. Ca în orice sport, la un moment dat, ai nevoie de capacitatea de a te analiza obiectiv şi a încerca să îţi îmbunătăţeşti anumite minusuri. Cred că şi capacitatea de a fi un strateg este foarte importantă. Nu cel mai rapid câştigă. Adaptabilitatea este de asemenea foarte importantă, fără ea nu se poate să termini cursa. Acestea ar fi doar câteva, dar consider a fi cele mai importante.”

4. Cum te pregăteşti înainte de o cursă?

“În general, pregătirea fizică e non-stop. Am ajuns şi la o vârstă la care e necesară, nu doar pentru motorsport. Sportul e fizic mai mult, chiar dacă maşinile evoluează, corpul trebuie antrenat. Psihic, e foarte important să îţi păstrezi concentrarea. Înaintea unei curse caut să fiu calm şi să mă concentrez pe maşină şi traseu.”  

Adrian Teslovan, in dreapta imaginii.

5. Având în vedere experienţa ta cu maşini, atât de raliu cât şi de stradă, ce maşini îţi plac?

“E o întrebare dificilă. Deoarece fiecare maşină are o poveste, nu am una preferată neapărat. Nu sunt un fanatic, dar îmi place ca o maşină să aibă personalitate, chiar şi când vine vorba de motorsport. Consider că fiecare maşină e destinată unei nevoi anume. Conduc de la serviciu un Volkswagen Passat, ca şi familie avem un BMW, şi o Toyota Hilux pentru off-road. Aş vrea să am un Porsche 911, chiar şi cel mai urât, varianta 996, dar asta aş vrea. Nu m-ar deranja un AMG, dar e greu să îţi spună un pasionat de motorsport că are o pasiune pentru o maşină anume. Îţi place ceva la fiecare marcă şi e greu să te decizi.”

6. Cum reuşeşti să împaci viaţa profesională cu pasiunea pentru motorsport?

“Păi e un second job cumva, sunt manager într-o companie, mă ocup de comunicare, iar a doua parte o reprezintă motorsportul. Mă ocup şi de fiica mea, şi de club. Am dezvoltat şi zona asta. Nu am încotro.”

7. Cum se circulă pe drumurile din România şi ce consideri că le lipseşte şoferilor?

“În primul rând, drumurile. Ne lipseşte cultura de a merge pe şosele, înainte de toate. Nu e de neglijat nici haosul care se regăseşte pe şosele, şi care domină, în România. Şcolile de şoferi, chiar dacă risc să îmi iau hate suprem, simt nevoia de a fi într-o competitivitate, care nu este sănătoasă. Şi legislaţia e defectuoasă. Trebuie mai multe ore de condus. Uite, la moto suntem cu 30% sub alte ţări. La auto nu mai zic. Ne mişcăm greoi, dar principalul aspect care ne interesează, e să avem drumuri. De aici porneşte totul.”

8. Care consideri că este viitorul motorsportului în România?

“Se dezvoltă, asta e clar, o să urmeze o perioadă când o să se dezvolte zona de circuit. Suntem în epoca de pionierat. Ce era acum 50 de ani în afară, cam acolo suntem noi. Dar lumea se reorientează, campionatele sunt mediatizate. Am avansat enorm, şi se vede. Sunt organizator de etape de viteză în coastă şi ştiu ce se întâmplă. Însă, din 2019 încoace, toate domeniile suferă şi se întâmplă numai lucruri neplăcute, dar probabil vom trece şi peste asta cumva.”

9. Abia a început sezonul competiţional la noi, cum se întrevede agenda ta?

“Păi pentru noi, pentru mine şi fiica mea, urmează etapele din Campionatul Naţional de Raliuri, câteva etape de coastă, posibil şi ceva etape din Campionatul Naţional Super Rally. Sunt destul de multe. Proiectul Unicredit Motorsport mă ajută enorm. Este în plină dezvoltare şi mă bucur că oamenii sunt alături de noi. De şapte ani ne sunt alături şi au contat mult pentru mine, cât şi pentru fiica mea, la etapele de slalom paralel sau viteză în coastă. O să fie un an aglomerat, dar ştiu că dacă am partenerii potriviţi, lucrurile devin mai uşoare. ”