Aston Martin este una dintre cele mai cunoscute mărci de mașini sportive de lux din lume, cu o istorie bogată și o prezență puternică în cursele auto. Aston Martin a participat pentru prima dată în Formula 1 în sezonul din 1959, unde au debutat cu șasiul DBR4 folosind propria motorizare, însă nu au reușit să obțină niciun punct. Au continuat să aibă performanțe slabe și în sezonul din 1960, iar din acest motiv Aston Martin a decis să părăsească Formula 1 după acel sezon. În 2021, Aston Martin s-a întors în Formula 1 ca și echipă de curse după o absență de peste 60 de ani.

Echipa Aston Martin Cognizant Formula One Team a fost fondată în 2021, după ce Lawrence Stroll, un magnat canadian din industria auto, a cumpărat echipa Racing Point F1. Echipa a fost redenumită și a primit o nouă identitate de marcă, aliniată cu imaginea de prestigiu a Aston Martin. Această echipă a avut un început solid în sezonul 2021 de Formula 1, cu rezultate bune la primele câteva curse ale sezonului. Cu toate acestea, au fost și momente dificile, inclusiv un incident între Vettel și pilotul lui Alpine, Esteban Ocon, la Marele Premiu al Emiratelor Arabe Unite.

Din 2021, de când Sergio Pérez a fost înlocuit, echipa Aston Martin a fost reprezentată de pilotul german de curse Sebastian Vettel, unul dintre cei mai experimentați piloți de Formula 1 din lume. Vettel a câștigat patru titluri mondiale de Formula 1 consecutive din 2010 până în 2013 și este unul dintre cei mai de succes piloți din istoria acestui sport.

Vettel nu a putut participa la primele două curse din sezonul 2022 din cauza faptului că a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Cu toate acestea, el a reușit să se întoarcă pentru a treia cursă, Marele Premiu al Australiei din 2022. După încheierea sezonului 2022, Vettel și-a anunțat retragerea. Fernando Alonso, dublu campion mondial, a fost contractat ca înlocuitor pentru sezonul 2023.

Echipa Aston Martin are un parteneriat important cu compania americană de tehnologie, Cognizant. Aceasta furnizează echipei tehnologie și soluții digitale pentru a îmbunătăți performanța și eficiența echipelor, precum și oportunități pentru dezvoltarea de noi inovații și tehnologii în domeniul motorsportului.

În afara de cursele din Formula 1, Aston Martin a continuat să promoveze sportul automobilistic prin intermediul programelor sale de dezvoltare a tinerilor piloți. Aceste programe oferă șansa tinerilor talente să își construiască cariera în motorsport, oferindu-le sprijin financiar și oportunități de dezvoltare.