Sébastien Loeb este un pilot francez de raliuri cunoscut pentru performanțele sale impresionante în motorsport și pentru umorul și personalitatea prietenoasă cu care abordează acest sport și nu numai. El este de asemenea, cel mai de succes pilot din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), având un palmares impresionant ce conține nouă titluri mondiale consecutive câștigate. De asemenea, deține mai multe alte recorduri WRC, inclusiv cele mai multe victorii la evenimente, cele mai multe podiumuri și cele mai multe etape câștigate.

Născut pe 26 februarie 1974 în Alsacia, Franța, Loeb a început să conducă de la o vârstă fragedă și a dezvoltat o pasiune puternică pentru mașinile rapide. Acest interes l-a condus în cele din urmă spre cariera sa de succes în raliuri.

În 1995, Loeb a început să concureze la etapele de raliuri la nivel regional și național. În 2001, el a obținut primul său titlu de campion francez de raliuri la categoria juniori, astfel acesta a câștigat Campionatul Mondial de Raliuri la Juniori (JWRC) din 2001. În 2002, Loeb a semnat cu echipa franceză Citroën și a început să concureze în Campionatul Mondial de Raliuri (WRC).

În perioada 2004-2012, Loeb a dominat WRC, câștigând titlul de campion mondial de nouă ori consecutiv. Aceasta este cea mai mare performanță din istoria WRC și o dovadă a abilităților sale de condus extraordinare. Loeb a câștigat 80 de raliuri și 120 de podiumuri în cariera sa, ceea ce reprezintă un record absolut în WRC, fiind urmat de Sébastien Ogier, care are doar 57 de victorii.

În 2014, Loeb a participat și în Campionatul Mondial de Mașini de Turism (WTCC), dovedindu-și astfel, abilitățile de condus pe circuit și obținând locul 3 pe podium.

În 2016, Loeb a debutat în Raliul Dakar, o competiție dificilă și periculoasă de raliuri off-road care se desfășoară pe o perioadă de două săptămâni în America de Sud. El a concurat cu echipa Peugeot și a obținut câteva podiumuri în cariera sa până în anul 2023, acesta a terminat pe locul doi în 2017, 2022 și 2023, stabilindu-și reputația ca unul dintre cei versatili și mai buni piloți off-road din lume.

În prezent, Loeb este în continuare activ în motorsport și concurează în diverse evenimente, inclusiv în Campionatul Mondial de Raliuri. De asemenea, el este implicat în dezvoltarea și testarea de mașini de curse pentru producătorii auto, cum ar fi Peugeot și Hyundai. Sébastien Loeb este considerat unul dintre cei mai mari piloți din istoria motorsportului și un model pentru tinerii piloți din întreaga lume.