Lewis Hamilton, campionul mondial de șapte ori la Formula 1, își exprimă opinia cu privire la potențialul mașinii Red Bull și speranțele sale pentru echipa sa, Mercedes, de a ajunge la același nivel de performanță. Acesta recunoaște faptul că pentru a ajunge la performanța mașinii Red Bull ar putea dura mult timp, din cauza echipei lor excepționale și a abilității acestora de a continua să îmbunătățească noua mașină în mod constant. Hamilton speră că noua versiune a mașinii Mercedes W14 o să ofere un avantaj palpabil și astfel, o să ajute echipa Mercedes-AMG Petronas să-și atingă rapid potențialul, obținând rezultate comparabile cu cele ale echipei Red Bull.

În cele din urmă, pilotul Mercedes își exprimă recunoștința că echipa sa este deschisă să facă o schimbare în loc să rămână blocată în situația actuală.

“Sunt conștient că poate dura mult timp să ajungem la nivelul unei alte mașini din altă echipă. Dacă ne uităm la Red Bull, este probabil să continue să evolueze.

Deși unele mașini ajung la un platou în ceea ce privește performanța, la un moment dat nu se mai poate merge înainte. Dar poate că o să reușească. Ei au o echipă excelentă, așa că sunt sigur că vor continua să adauge forță aerodinamică (downforce)”, a spus Hamilton referindu-se la echipa Red Bull.

“Trebuie să ne asigurăm că atunci când facem schimbarea, sperăm ca lucrurile să nu fie prea departe și că nu va dura tot restul anului pentru a reduce diferența.

Am demonstrat în trecut că putem dezvolta rapid, și sper că și în cazul acesta, pe măsură ce potențialul mașinii se dezvăluie. Băieții pot merge cu toată viteza în această direcție. Sunt recunoscător că sunt deschiși să facă o schimbare și astfel nu rămânem blocați cu ceea ce avem”, a spus Lewis Hamilton despre mașina W14 care este în dezvoltare.