Circuitul Internațional Daytona (Daytona International Speedway) este un circuit de viteză situat în Daytona Beach, Florida, Statele Unite ale Americii. Acesta a fost inaugurat în anul 1959 și de atunci a găzduit multe evenimente importante din lumea motorsportului, inclusiv celebrele curse “NASCAR Daytona 500” și “24 de ore de la Daytona” (Rolex 24 At Daytona), devenind cel mai cunoscut circuit NASCAR.

Circuitul de la Daytona a fost proiectat de către inginerul Bill France Sr., fondatorul NASCAR, care a avut ideea de a construi un circuit care să prezinte o suprafață înclinată pentru a permite mașinilor să atingă viteze mai mari decât pe orice altă pistă de la acea vreme. Prima cursă organizată pe circuitul Daytona International Speedway a fost cursa de 500 de mile (804,7 km) Daytona 500, care a avut loc în February 22, 1959. Cursa a fost câștigată de Lee Petty, acesta devenind primul campion iconic al Daytona 500.

Circuitul are o lungime de aproximativ 4 km (4.023 km) și este una dintre cele mai rapide piste din lume. O particularitate a acesteia este faptul că are o porțiune înclinată, numită “suprafața cu inclinare ridicată” (high-banked), care permite mașinilor să ajungă la viteze extrem de mari. Această suprafață are o înclinație de 31 de grade și o lungime de 2,5 km, iar viteza mașinilor pe aceasta porțiune este de aproximativ 320 km/h.

În cursul anilor, circuitul a fost modernizat și extins, pentru a găzdui evenimente de diverse tipuri. În prezent, circuitul are o capacitate de peste 101.500 de locuri, iar spectatorii se pot bucura de o experiență de neuitat în timpul curselor, cu zgomotul puternic al motoarelor pe combustie, viteza extremă și suspansul aferent acestora.

Circuitul de la Daytona reprezintă și o atracție turistică importantă pentru cei interesați de motorsport. Vizitatorii pot lua parte la tururi ghidate ale circuitului, pot vizita muzeul și sala de trofee, unde se găsesc obiecte și mașini din istoria motorsportului și a cursei Daytona 500.

Circuitul găzduiește și o serie de evenimente culturale, cum ar fi concertele și festivalurile, ce sunt organizate pe tot parcursul anului. În plus, pentru cei care doresc să experimenteze cu adevărat adrenalina unei curse de viteză, există și posibilitatea de a conduce propriul automobil pe circuitul Daytona International Speedway. Cei interesați pot achiziționa un această experiență care le permite să conducă mașina de curse pe o porțiune a circuitului, alături de un instructor profesionist. Pe lângă cursele NASCAR, spectatorii pot urmări și evenimente de drift și curse de motociclete.