Spaniolul Álex Rins a câștigat Marele Premiu al Americii după ce campionul en-titre MotoGP, Francesco Bagnaia, a căzut de pe motocicleta sa pe pista din Austin. Italianul Bagnaia, care a pornit de pe poziția din pole, a căzut după ce a pierdut controlul motocicletei sale în virajul doi al turului 8 din cele 20.

Luca Marini din Italia a terminat pe locul doi iar francezul Fabio Quartararo a terminat al treilea.

“Sunt foarte mândru, pentru că am făcut o treabă excelentă întregul weekend”, a spus Álex Rins.

“Aceasta este a treia noastră cursă și sincer, sunt fericit pentru că îmi creez o bază, iar asta funcționează destul de bine, mai ales în acest weekend, am făcut un pas înainte, la fel ca în Argentina.

Așadar, pas cu pas ajungem acolo. Astăzi nu a fost chiar așa de ușor pentru că Pecco a avut un ritm bun.

Încercam doar să reduc decalajul în primul și al doilea sector, riscând puțin. Apoi el a căzut și am încercat să rămân concentrat pentru că m-am găsit în față și am zis ‘wow, să facem asta’.

Am obținut al 100-lea podium pentru LCR, o echipă care merită mult. Am ajuns la echipă și m-au așteptat cu brațele deschise. Trebuie să intrăm în următoarele curse cu aceeași mentalitate, cu picioarele pe pământ, începând de la zero, pentru că este nou pentru mine să colaborez cu Honda”, a spus Rins în legătură cu rezultatul cursei.

“Așadar, să încercăm să creăm din nou baza noastră și să continuăm să creștem”, a concluzionat acesta.