Mick Schumacher, băiatul pilotului Michael Schumacher, este noul pilot de rezervă al echipei Mercedes pentru anul 2023. Acesta a declarat că a fost șocat pe perioada primului său weekend de curse la echipă. Chiar dacă nu are un loc în grilă, el consideră că a învățat multe în noua sa poziție. Una dintre sarcinile sale principale a fost munca în simulator, iar Schumacher speră că timpul petrecut acolo este o resursă valoroasă pentru echipă. El are intenția de a fi o “pereche extra de ochi” (extra pair of eyes) și să ajute la programul de dezvoltare pe parcursul anului.

“Toată lumea este atât de deschisă cu mine, și asta m-a făcut să mă simt binevenit din primul moment în care am intrat în fabrica din Brackley. Am petrecut mult timp acolo în aceste prime luni. Este o facilitate foarte impresionantă”, a spus Mick.

Referindu-se la fabrica Mercedes F1 din Brackley, el a spus:

“Am vizitat-o în 2014 în calitate de tânăr pilot și chiar am făcut o incursiune în simulator atunci, dar acum totul este mult mai mare decât atunci!

Este o facilitate de ultimă generație, foarte impresionant este modul în care lucrurile sunt structurate și cum fiecare detaliu este luat în considerare cu atenție. Încă mă obișnuiesc cu nivelul de pregătire pe care îl vezi aici și încerc să acumulez cât mai multe informații cu putință.”

În continuare, Mick a descris rolul sau în echipa Mercedes-AMG Petronas.

“Sarcina mea principală până acum a fost munca în simulator.”

“Datorită faptului că am condus o mașină sub acest nou set de reguli, am o bună înțelegere a modului în care se conduc acestea. Aceasta m-a ajutat în rolul meu până acum și sper că am adăugat valoare pentru echipă. Voi încerca să fiu un set de ochi extra și o resursă pentru a ajuta la programul de dezvoltare pe parcursul anului.”

Mick Schumacher a fost surprins de cantitatea schimbului de informații ce are loc în cadrul echipei. El apreciază faptul că inginerii echipei îi ascultă opinia și, totodată, simte o emoție specială să lucreze cu oameni care făceau parte din echipă în perioada în care tatăl său era pilot.

“Am fost destul de şocat la deschiderea sezonului din Bahrain, nu m-am aşteptat la cantitatea enormă de comunicare ce se întâmplă.

Nu ştii ce pierzi până când nu eşti efectiv parte din asta. Ceea ce apreciez foarte mult, lucrând cu acești ingineri, este că te ascultă într-adevăr și opinia ta contează, iar ceea ce este special dintr-un punct de vedere emoțional este faptul că mulți oameni care lucrează acum pentru echipă, lucrau aici când conducea tatăl meu”, a spus Mick, fiind surprins de munca din spatele unei curse de Formula 1.