La Marele Premiu de la Monaco, echipa de Formula 1 McLaren va aduce un omagiu legendei Ayrton Senna și fostului pilot al echipei, printr-un monopost care va avea o schemă de culori diferită față de tradiționalul portocaliu-papaya cu care suntem obișnuiți.

Noul design va include culorile verde, galben și albastru, inspirate de casca pe care brazilianul o purta în timpul curselor. Ayrton Senna, născut în São Paulo, Brazilia, a murit la vârsta de 34 de ani în anul 1994, în urma unui tragic accident pe circuitul de la Imola.

Nu doar culorile monoposturilor vor fi schimbate, pe mașina va apărea o inscripție cu numele triplului campion mondial de Formula 1, Senna. Numele său va fi prezent pe aripile din față și din spate, iar logo-ul „S” va fi aplicat pe halo.

McLaren a prezentat pe rețelele sociale căștile inspirate de Senna ale piloților Lando Norris și Oscar Piastri, care vor purta, de asemenea, noi costume special realizate pentru Marele Premiu de la Monaco. Acestea vor avea inițiala lui Senna pe spate, stilizată sub forma unui „S” ce duce cu gandul la un circuit de curse.

Senna a câștigat fiecare dintre cele trei titluri mondiale ale sale în perioada în care era pilot pentru echipa de F1 McLaren, în 1988, 1989 și 1991. CEO-ul McLaren, Zak Brown, a spus că este o onoare pentru echipă să poată aduce un omagiu pilotului care a făcut atât de multe pentru McLaren

“Impactul său asupra echipei McLaren este enorm, nu doar prin recordul său la curse, ci și prin prezența sa în cadrul echipei și, acum, prin moștenirea sa. Este o onoare să concurăm pentru el pe cel mai de succes circuit al său, în culorile verde, galben și albastru”, a declarat CEO-ul McLaren, Zak Brown.

McLaren Automotive a dezvăluit miercuri și o versiune specială în ediție limitată a mașinii McLaren Senna, numită Senna Sempre. La acel eveniment au participat și piloții echipei de Formula 1, Lando Norris și Oscar Piastri.

“McLaren a făcut o treabă uimitoare cu această campanie și cu noua mașină Senna Sempre”, a spus pilotul britanic, Lando Norris la evenimentul de lansare.